29 Απρ 2011

Ροντούλης Αστέριος Βoυλευτής Λάρισας: Δαπανηρό ταξίδι Υπουργού Οικονομικών εν μέσω οικονομικής κρίσης

Προς τον αξιότιμο Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Προκλητική, για μια ακόμα φορά, φαίνεται να είναι η συμπεριφορά στελεχών της Κυβέρνησης. Την ώρα που περικόπτονται μισθοί, συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα, κυβερνητικές αποστολές επιβαρύνουν αδικαιολόγητα τον κρατικό προϋπολογισμό με υπέρογκα ποσά για απλές υπηρεσίες.
Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου επέλεξε να μεταβεί στην Αμερικανική Πρωτεύουσα για τις εργασίες της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ χρησιμοποιώντας το υπερπολυτελές και κοστοβόρο προεδρικό τζετ Gulfstream.
Εντυπωσιακό και συνάμα προκλητικό είναι ότι, το ταξίδι πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ενημέρωσης της διεθνούς κοινής γνώμης, αναφορικά με τις θυσίες στις οποίες υπόκειται ο Ελληνικός λαός προκειμένου να επιτευχθεί η σωτηρία της χώρας. Στην εν λόγω πτήση ο Υπουργός Οικονομικών συνοδευόταν από λίγους στενούς συνεργάτες του, το πλήρωμα τους αεροσκάφους, καθώς και από έναν νεαρό που, από δημοσιεύματα, φέρεται να είναι ο μεγαλύτερος γιός του.
Το πολυτελές προεδρικό αεροσκάφος είναι ένα από τρία VIP lear jet, τα οποία είναι ενταγμένα στην Μοίρα Μεταφοράς Υψηλών Προσώπων της Πολεμικής Αεροπορίας. Τα έξοδα πτήσης, συντήρησης και τροφοδοσίας των εν λόγω αεροσκαφών βαρύνουν το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και κατ’ επέκταση το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τον Ελληνικό λαό.
Τέλος, για ευνόητους λόγους, πρέπει να αναφερθεί ότι το μέσο κόστος της θέσης «business» στις πτήσεις Αθήνα-Ουάσινγκτον τιμολογείται στα 2.200 ευρώ κατ’ άτομο, γεγονός που δείχνει ότι υπήρχε πολύ οικονομικότερη λύση μετάβασης της Υπουργικής αποστολής στην Ουάσιγκτον.
Συνεπώς, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1.        Σε τι ποσό ανέρχονται τα συνολικά έξοδα της εν λόγω πτήσης, δηλαδή τα έξοδα του πληρώματος, όσον αφορά την διαμονή, την σίτιση και τις εκτός έδρας αποζημιώσεις, τα πτητικά έξοδα και τα έξοδα συντήρησης που βαρύνουν το αεροσκάφος, καθώς και τα τέλη προσγείωσης και στάθμευσης του στο αεροδρόμιο της Ουάσιγκτον;
2.        Αληθεύει ότι στην εν λόγω πτήση, επέβαινε ο μεγαλύτερος γιος του Υπουργού Οικονομικών; Εάν ναι, με ποια ιδιότητα ταξίδευε στο Κυβερνητικό αεροσκάφος και για ποιο λόγο η Ελληνική Πολιτεία κάλυψε τα έξοδα μετάβασης του συγκεκριμένου ατόμου στις ΗΠΑ;

Από: rontoulis
Ημερομηνία Κατάθεσης: 20/4/2011
http://portal.parliament.gr/Default.aspx?tabid=2139&ctl=Details&mid=3311&ItemID=7174

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

«Η Πρωτομαγιά είναι γιορτή της εργασίας και όχι γιορτή των 
συνδικαλιστών.
Φέτος, δεν θα έχει τον χαρακτήρα γιορτής άλλα μνημοσύνου, 
γιατί πάρα πολλοί συντέλεσαν ώστε η εργασία σήμερα να 
είναι στα ουσιώδη εν ανεπαρκεία.
Χρόνια πολλά σε εργαζόμενους και ανέργους».
http://www.laos.gr/load_file.asp?epilogi=press/txtfiles/cenPage/text11.txt

8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ. Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠ ΤΗ ΒΟΥΛΗ


Ο Σημίτης, με το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, χρεοκόπησε την Ελλάδα... το ομολόγησε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ποιοι ψήφισαν τον νόμο για την ατιμωρησία των βουλευτών... και γιατί οι υπολογιστές της βουλής δεν εμφανίζουν τα πρακτικά με τα ονόματα; (εδώ ειρωνεύεται για ιό που πιθανόν να κτύπησε το σύστημα)
Τα δομημένα ομόλογα τα άρχισε η κυβέρνηση Σημίτη και τα συνέχισε ο Καραμανλής.
Από κοινού καλύπτουν τα σκάνδαλα τα δύο μεγάλα κόμματα.
Ζορμπάς το όνομα που έπαιξε και ξέρει που πήγαν τα λεφτά του ελληνικού λαού.
ΔΕΝ ελέγχθηκαν τα ταμεία των δύο μεγάλων κομμάτων και το ΚΚΕ ορθώς δεν αποδέχεται έλεγχο στα δικά του ταμεία. Άραγε γιατί να επιμείνουν να ζητούν γενικά διαφάνεια των ταμείων;
Το δικαστήριο του Μονάχου απέδειξε τη ροή χρήματος στα ταμεία των κομμάτων
Βατοπέδι από κοινού σκανδαλιάρηδες, όπως και με την Siemens 60/40...
Ο Μαντέλης δοσίλογος της χούντας... δεν το γνωρίζετε;
Οικονομία... τα ψέμματα... "διαρροές" για πρόσωπα ... αλλά παραγραφές (σε δύο μήνες) με σκοπιμότητα συγκάλυψης....
Υποβρύχια... από κοινού και εδώ το σκάνδαλο με δύο δισ (πακτωλός οι μίζες)
Ο Ακης Τσοχατζόπουλος εκβιάζει ... ότι θα την πληρώσουν οι "άνωθεν"... ο ταμίας του κόβεται από το ψηφοδέλτιο... άρα τον ξέρετε...
ΔΕΝ υπάρχει θέμα με τα 178 εκ. ; (οι απεργίες των δημοσιογράφων σιώπησαν τη δημοσιοποίηση)
Γιατί φτάσαμε σε αυτή τη κατάντια;
Φοβάστε τη δημόσια διοίκηση, ότι μπορεί να σας ελέγξει!!!
Ρωτήστε το Θαπατέρο για τις επενδύσεις που έφυγαν από εδώ για την Ισπανία.
Έχετε καταδικάσει το τόπο... Εκλογές για να καθαρίσει το τοπίο... από την δυσοσμία ... και τα ατιμώρητα εγκλήματα...
ΔΕΝ σας ανεχόμαστε... συχαινόμαστε αυτή τη κατάσταση... αποχωρούμε ...
και συνεχίστε μόνοι σας να ζείτε μέσα στα σκάνδαλα, που από κοινού έχετε φτιάξει...

ΣΣ: Το VIDEO τα λέει ξεκάθαρα, αλλά κάποια σημεία από μνήμης θεώρησα ως scripta manent για τους λάτρεις της ανάγνωσης



17 Απρ 2011

Φυλάκισαν 77χρονο γιατί αντιστάθηκε στους ληστές!



Σε δεκαετή κάθειρξη για θανατηφόρο σωματική βλάβη και ένα χρόνο φυλάκιση για οπλοχρησία (10 χρόνια και 6 μήνες σε συγχώνευση) καταδικάστηκε προ ημερών από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πύργου 77χρονος από το Διακοφτό Αχαΐας.
Στην ίδια δίκη καταδικάστηκε σε τρεις μήνες φυλάκιση με αναστολή για απλή συνέργεια σε υπόθεση κλοπής και ένας 30χρονος που ενεπλάκη στην υπόθεση.

14 Απρ 2011

Και μια καλή είδηση!

Πρωτοποριακή Ελληνική επιχείρηση 
κατασκευής αυτοκινήτων βλέπει "φως στην άκρη του 
τούνελ", μετά από τον επίμονο κοινοβουλευτικό έλεγχο του 
ΛΑ.Ο.Σ και την κινητοποίηση της πολιτικής ηγεσίας του 
Υπουργείου Υποδομών

Ερώτηση κ. Βορίδη Μαυρουδή

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Θέμα: «Κατασπατάληση πόρων του Γ’ ΚΠΣ σε ΜΚΟ »
Στο πλαίσιο του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, συγχρηματοδότησε προγράμματα για την κοινωνική και οικονομική ένταξη των Ρομ, διαθέτοντας πόρους 12,5 εκατομμυρίων Ευρώ για την Ελλάδα. Αυτό προκύπτει από απάντηση που έδωσε σε σχετική ερώτηση Ευρωβουλευτή , η αρμόδια Επίτροπος κα. Ρέντιγκ και δημοσίευσε πρόσφατα η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» (2/10/2010).
Σύμφωνα με καταγγελίες του προέδρου της ομοσπονδίας Τσιγγάνων Β. Ελλάδος κ. Συμεών, που περιέχονται στο ίδιο δημοσίευμα, οι Ρομά δεν υπήρξαν τελικοί αποδέκτες των ποσών που δαπανήθηκαν μέσω των προγραμμάτων, αφού «…αρκετές ΜΚΟ απορρόφησαν το μεγαλύτερο ποσοστό των κονδυλίων, εκμεταλλευόμενες την άγνοια των Τσιγγάνων…»
Ερωτάται η κα /ο κ. Υπουργός:
1. Πότε εκταμιεύθηκε το ποσό των 12,5 εκατ. Ευρώ από το Γ΄ ΚΠΣ προς την Ελλάδα και ποιοι φορείς (αναλυτικά ανά φορέα και κονδύλι) ήταν αποδέκτες του; Με ποιον νόμιμο τρόπο αποδεικνύεται ότι τα χρήματα που δόθηκαν στους εν λόγω φορείς, χρησιμοποιήθηκαν για τον σκοπό του προγράμματος;
2. Ποιες είναι οι ΜΚΟ που ενεπλάκησαν στην αξιοποίηση των κονδυλίων του προγράμματος και με ποια αρμοδιότητα η καθεμιά;
3. Προβλέφθηκε κρατικός μηχανισμός για τον έλεγχο εφαρμογής των όρων ένταξης και παρακολούθησης των Ρομ στο πρόγραμμα, αν ναι, ποια τα πορίσματά του και αν όχι, γιατί;
Ο Ερωτών Βουλευτής
ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ Χ. ΒΟΡΙΔΗΣ
http://www.voridis.gr/?q=node/820 

Ερώτηση κ. Βελόπουλου Κυριάκου

Κοινοβουλευτική Ερώτηση κ. Κοραντή Ιωάννη


Προς : Υπουργό Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσα
Θέμα : Διεθνές Δικαστήριο Χάγης. Προσφυγή ΠΓΔΜ κατά Ελλάδος
Όπως μεταδόθηκε και τηλεοπτικά από την Χάγη, κατά την τελευταία ημέρα της πολυήμερης ανωτέρω διαδικασίας, ο Μαροκινός Δικαστής απευθύνθηκε αποκλειστικά προς την ελληνική Αντιπροσωπεία, ζητώντας να πληροφορηθεί ποιά ήταν τελικά η στάση της Ελλάδος στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008 και έδωσε προθεσμία απάντησης την 8η Απριλίου τρέχοντος έτους. Είναι τουλάχιστον περίεργο το ερώτημα του Μαροκινού Δικαστή, ο οποίος έδωσε την εντύπωση στους τηλεθεατές ότι είτε δεν είχε καταλάβει την επιχειρηματολογία της ελληνικής Αντιπροσωπείας, είτε η ερώτησή του ήταν εκ του πονηρού.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός :
1.     Πώς ερμηνεύει την στάση του εν λόγω Δικαστή;
2.     Ποιά ήταν η απάντηση της ελληνικής πλευράς;

Ο ερωτών
Ιωάννης Κοραντής

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στην ομιλία του
κατά τη σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου του
Υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με το Νόμο περί Ευθύνης
Υπουργών, τόνισε τα εξής:

8 Απρ 2011

Η Αυτόνομη Φοιτητική Κίνηση Τόλμη Ιωαννίνων διοργάνωσε

Η Αυτόνομη Φοιτητική Κίνηση Τόλμη Ιωαννίνων διοργάνωσε την εκδήλωση:
«ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΟΜΕΝ ΚΑΙ ΑΣ ΤΡΩΓΩΜΕΝ ΠΕΤΡΕΣ»
την Τετάρτη 6 Απριλίου 2011, στις 20:00 στο Μέγαρο της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών.
Επίσημος προσκεκλημένος και κύριος ομιλητής ήταν ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ, και φιλόλογος Γιάννης Σπανός, ο οποίος μίλησε στο κοινό για την εποποιία της ΕΟΚΑ και αλλά και για τις δικές του εμπειρίες και αναμνήσεις κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στον αγώνα.
  Τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό εκπροσώπησε στην εκδήλωση ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΛΑ.Ο.Σ. Ν. Ιωαννίνων, κ. Παπαγιάννης Γιάννης.

Δελτίο Τύπου Α.Φ.Κ. Τόλμης Ιωαννίνων 1/4/2011: Ζήτω η 1η Απριλίου

Το ξύπνημα του αλύτρωτου Κυπριακού Ελληνισμού

Η 1η Απριλίου 1955 έμελλε να είναι μια αλλιώτικη μέρα για τους Κύπριους. Το κάλεσμα του αρχηγού Διγενή ξύπνησε και αφύπνησε ολόκληρο το νησί ξεκινώντας μια περίοδο, την ενδοξότερη της Κυπριακής Ιστορίας. Τα τρεις χιλιάδες χρόνια Ελληνισμού βρυχήθηκαν και οι Κύπριοι εντάχθηκαν στο αγώνα για την Ένωση με τη Μητέρα Ελλάδα. Οι αναλλοίωτες ελληνικές ψυχές τους, γεμάτες αγανάκτηση λόγω της άρνησης των Άγγλων αποικιοκρατών να δώσουν το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης στην Κύπρο, έδειξαν πως η ύβρις των κατακτητών επρόκειτο να τιμωρηθεί.

4 Απρ 2011

ΟΜΙΛΙΑ Γ. ΑΝΑΤΟΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Κύριε Υπουργέ,
Στην χώρα μας συμβαίνει κάτι εντελώς παράλογο. Ο Ελληνικός λαός περνάει μία ΤΕΡΆΣΤΙΑ οικονομική κρίση, ενώ η χώρα μας έχει ένα πολύ πλούσιο υπέδαφος. Υπάρχουν δεκάδες έρευνες και στοιχεία που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας. Ομως καμία Κυβέρνηση ως τώρα, δεν επεδίωξε σοβαρά, να εκμεταλλευτεί τους μεγάλους θησαυρούς που κρύβει το υπέδαφος μας. Στις 23 Φεβρουαρίου του 1996 η εφημερίδα «ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ» αποκάλυψε απόρρητη έκθεση του ΙΓΜΈ (ιγμέ) που μιλάει για 300 εκατομμύρια τόνους ουρανίου στην Καβάλα. Στις 28 Απριλίου 1999 η εφημερίδα "Αθηναϊκή" είχε ως τίτλο “Θησαυροφυλάκιο η Βόρεια Ελλάδα” και παρουσίασε στοιχεία για πλούσια κοιτάσματα ουρανίου, χρυσού και πετρελαίου, στην Θράκη.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε: 

«Από σήμερα με τον ερχομό των τροϊκανών, άρχισε πολύ 
νωρίτερα η Μεγάλη Εβδομάδα. 
Εβδομάδα πάθους που θα κρατήσει πολλές ημέρες, χωρίς 
να είναι προβλεπτή αυτή τη φορά η Ανάσταση. 
Ο Ελληνικός λαός ζει τις χειρότερες ημέρες του».
http://www.laos.gr/load_file.asp?epilogi=press/txtfiles/cenPage/text11.txt 

Κόβουν την χρηματοδότηση από το Νοσοκομείο Χατζηκώστα!

Η διοίκηση του δεν απέστειλε μέχρι τις 12 Μαρτίου οικονομικά στοιχεία!
Με διακοπή της καταβολής επιχορηγήσεων από τον κρατικό προϋπολογισμό τιμωρούνται άμεσα 234 οργανισμοί και φορείς του δημόσιου τομέα, που δεν απέστειλαν μέχρι τις 12 Μαρτίου στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στοιχεία προϋπολογισμού, απολογισμού, ισολογισμού και ληξιπρόθεσμων οφειλών για τον μήνα Φεβρουάριο.Την ίδια ώρα η κυβέρνηση δημοσιοποιεί στοιχεία σύμφωνα με τα οποία τα χρέη του κράτους προς τρίτους έφθασαν τα 4,6 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο και το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης του 2010 σε ταμειακή βάση άγγιξε το 10% του ΑΕΠ. Όμως τα στοιχεία που απέστειλε στις Βρυξέλλες η Ελληνική Στατιστική Αρχή δείχνουν ότι το έλλειμμα σε δημοσιονομική βάση υπερέβη το 10% του ΑΕΠ, δηλαδή είναι μεγαλύτερο τουλάχιστον κατά 1 δισ. ευρώ από αυτό που προέβλεπε η κυβέρνηση τον Νοέμβριο με τον προϋπολογισμό του 2011.Σε πλήρη κατάλογο που ανήρτησε χθες στο διαδίκτυο το υπουργείο Οικονομικών περιλαμβάνονται τα ονόματα 234 οργανισμών και φορέων του δημοσίου, οι οποίοι δεν απέστειλαν τον Μάρτιο στοιχεία για την οικονομική τους κατάσταση τον Φεβρουάριο.

Χατζηκώστα και Άρτα
Στους μη συμμορφωθέντες οργανισμούς και φορείς περιλαμβάνονται και το Νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων,το Νοσοκομείο Άρτας και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο,το οποίο όμως,είναι και το μόνο που δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει πρόβλημα,γιατί ως το μεγαλύτερο Νοσοκομείο της Βορειοδυτικής Ελλάδος,δικαιούται χρηματοδότησης.Άλλωστε το Υπουργείο Οικονομικών,είναι πιο ελαστικό με τα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας.Στους διοικητές των νοσοκμείων Χατζηκώστα και Άρτας,θα κόβεται ένα ημερομίσθιο για κάθε μέρα αργοπορίας στην αποστολή των στοιχείων,σύμφωνα με την υπουργική απόφαση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου
 

Ερώτηση Βουλευτού ΛΑ.Ο.Σ. κ. Βορίδη Μαυρουδή

Κατασπατάληση πόρων του Γ’ ΚΠΣ σε ΜΚΟ

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Θέμα: «Κατασπατάληση πόρων του Γ’ ΚΠΣ σε ΜΚΟ »
Στο πλαίσιο του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, συγχρηματοδότησε προγράμματα για την κοινωνική και οικονομική ένταξη των Ρομ, διαθέτοντας πόρους 12,5 εκατομμυρίων Ευρώ για την Ελλάδα. Αυτό προκύπτει από απάντηση που έδωσε σε σχετική ερώτηση Ευρωβουλευτή , η αρμόδια Επίτροπος κα. Ρέντιγκ και δημοσίευσε πρόσφατα η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» (2/10/2010).
Σύμφωνα με καταγγελίες του προέδρου της ομοσπονδίας Τσιγγάνων Β. Ελλάδος κ. Συμεών, που περιέχονται στο ίδιο δημοσίευμα, οι Ρομά δεν υπήρξαν τελικοί αποδέκτες των ποσών που δαπανήθηκαν μέσω των προγραμμάτων, αφού «…αρκετές ΜΚΟ απορρόφησαν το μεγαλύτερο ποσοστό των κονδυλίων, εκμεταλλευόμενες την άγνοια των Τσιγγάνων…»
Ερωτάται η κα /ο κ. Υπουργός:
1. Πότε εκταμιεύθηκε το ποσό των 12,5 εκατ. Ευρώ από το Γ΄ ΚΠΣ προς την Ελλάδα και ποιοι φορείς (αναλυτικά ανά φορέα και κονδύλι) ήταν αποδέκτες του; Με ποιον νόμιμο τρόπο αποδεικνύεται ότι τα χρήματα που δόθηκαν στους εν λόγω φορείς, χρησιμοποιήθηκαν για τον σκοπό του προγράμματος;
2. Ποιες είναι οι ΜΚΟ που ενεπλάκησαν στην αξιοποίηση των κονδυλίων του προγράμματος και με ποια αρμοδιότητα η καθεμιά;
3. Προβλέφθηκε κρατικός μηχανισμός για τον έλεγχο εφαρμογής των όρων ένταξης και παρακολούθησης των Ρομ στο πρόγραμμα, αν ναι, ποια τα πορίσματά του και αν όχι, γιατί;
Ο Ερωτών Βουλευτής
ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ Χ. ΒΟΡΙΔΗΣ
http://www.voridis.gr/?q=node/820

Ερώτηση Βουλετών του ΛΑ.Ο.Σ. Πλεύρη Αθανασιου και Γεωργιάδη Άδωνι

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΘΕΜΑ: Προβλήματα αξιοπιστίας και λειτουργικότητας των υπηρεσιακών οχημάτων στην αστυνομική διεύθυνση Ιωαννίνων.
Σύμφωνα με καταγγελίες τα υπηρεσιακά οχήματα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων έχουν πολλά προβλήματα και ένας μεγάλος αριθμός εξ αυτών είναι σε αχρηστία.
Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός,
Α) Αληθεύει η εν λόγω καταγγελία; Για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό;
Β) Τι προτίθεσθε να πράξετε για την αντιμετώπιση του προβλήματος; Ποια είναι η κατάσταση σήμερα;
Αθήνα 24.03.2011
Οι ερωτώντες Βουλευτές
Αθανάσιος Πλεύρης, Βουλευτής Α’ Αθηνών
Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης, Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

Αλβανοί ΗΠΑ: «Θα βοηθήσουμε για τους αλβανοτσάμηδες»

Με θέμα τους “αλβανοτσάμηδες”, πραγματοποιήθηκε φόρουμ, από την αλβανο-αμερικανική οργάνωση του Σικάγου «Τσάμηδες του Ιλλινόις». Ο πρόεδρος της Ένωσης, Σαφέτ Ρόιμπα, δήλωσε ότι ο Οργανισμός των τσάμηδων στις Ηνωμένες Πολιτείες θα καταστεί μια ηχηρή φωνή για την επίλυση των προβλημάτων των αλβανοτσάμηδων. Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η ομιλία του αναπληρωτή προέδρου της αλβανικής ένωσης που ανέφερε στη συνάντηση για το μελλοντικό σχεδιασμό της οργάνωσης και τόνισε την ανάγκη συντονισμού των δραστηριοτήτων των Αλβανών που ζούνε στις ΗΠΑ.

Ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης αυτής, Σαλί Μπολλάτι, εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στην πατρίδα, στην οποία “Έλληνες εθνικιστές, προσπαθούν να πραγματοποιήσουν απογραφή πληθυσμού με βάση την εθνικότητα και την θρησκεία και επιπλέον για τον Έλληνα πρόξενο της Κορυτσάς που μίλησε για τα φαντάσματα της ‘Βορείου Ηπείρου”.
«Ανησυχούμε, επίσης, που μερικοί Ελληνοαμερικάνοι με χαρακτηριστική πονηριά, όπως ο Ν. Γκαζογιάννης και ο J. Tenet, οι οποίοι κατά παράβαση των νόμων και της παιδείας των ΗΠΑ, επισκέπτονται την Αλβανία επιδιώκοντας τους μεσαιωνικούς και σοβινιστικούς σκοπούς τους», είπε ο Μπολλάτι. «Καθημερινά ακούμε φωνές που προέρχονται από ελληνικούς σοβινιστικούς κύκλους για την ύπαρξη Ελλήνων στο νότιο τμήμα της Αλβανίας και γνωρίζουμε τις ορέξεις τους. Για αυτήν την δυσοίωνη κατάσταση, περιέργως, κανένα αλβανικό ίδρυμα δεν μας έχει ενημερώσει», συνέχισε ο προαναφερόμενος.
Η αλβανική κοινότητα στην Αμερική τόνισε ότι το θέμα με τους τσάμηδες πρέπει να επιλυθεί στα Τίρανα και αυτοί θα βοηθήσουν, με διαμεσολάβηση προς την ηγεσία των ΗΠΑ για τη επισήμανση των δικαιωμάτων των Αλβανών.
Από τις εργασίες του συνεδρίου αυτού προέκυψε και η ιδέα για την ταινία-ντοκιμαντέρ του Kujtim Gjonaj σε σενάριο του Enver Kushe «Το Όνειρο των Τσάμηδων».
Τίτλος: «Çështja çame po merr hov në SHBA»Δημοσίευση: ΙΝΑ, 28.3.2011.
echedoros-a

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ.

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στην ομιλία του
στη Βουλή κατά τη σημερινή συζήτηση της επίκαιρης
ερώτησης που κατέθεσε προς τον Πρωθυπουργό, με θέμα
"Τουρκική προσπάθεια de facto αμφισβήτησης της ελληνικής
ΑΟΖ στο Καστελόριζο", τόνισε τα εξής:

«Θα συνεχίσει η Ζιράατ να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα»

Η τουρκική τράπεζα «Ζιραάτ» θα συνεχίσει να ανοίγει υποκαταστήματα στην Ελλάδα δήλωσε ο γενικός διευθυντής της, Τζαν Ακίν Τσαγλάρ.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο Άρμπιλ του Βορείου Ιράκ όπου μετείχε στην τελετή εγκαινίων υποκαταστήματος, ο Ακίν αναφέρθηκε γενικά στα ανοίγματα της τράπεζας στο εξωτερικό. Σχετικά με την Ελλάδα τόνισε, “εκδηλώσαμε μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα, με την έννοια να ανοίξουμε υποκαταστήματα και να εξαγοράσουμε τράπεζες» αλλά συναντάμε αντιδράσεις, είπε .

Όπως ανέφερε, κατατίθενται ερωτήσεις στη Βουλή ενώ αντίθετα στη Τουρκία, «παρότι μπορεί να υπήρξε κάποιο παρασκήνιο, δεν δόθηκε ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τη Φινάνσμπανκ».

Επίσης χαρακτήρισε μυθεύματα όσες σκοπιμότητες αποδίδουν για τη δραστηριοποίηση της τράπεζάς του, στην Ελλάδα. Ο κ. Τσαγλάρ αναφερόμενος στη δραστηριότητα που θα έχει από εδώ και πέρα η τράπεζα “Ζιραάτ” στην Ελλάδα είπε ότι “μπορεί να κάνουμε μεγαλύτερα βήματα, όπως η αγορά τράπεζας, αλλά δεν ξέρω εάν μπορεί να γίνει αυτό στην Ελλάδα, υπάρχουν ερωτηματικά” .

Ξεκαθάρισε ωστόσο, «δεν σκεφτόμαστε σε καμία περίπτωση να αποχωρήσουμε, διότι δεν υπάρχει κανένα σημείο στη δραστηριότητά μας, που να έρχεται σε αντίθεση προς την ελληνική νομοθεσία”.

kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 Απρ 2011

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρη

«Το ιταλικό πλοίο πήρε άδεια από εμάς και όταν
διαπίστωσε ότι η Τουρκία τους έδιωξε, πήγε στη
συνέχεια και ζήτησε άδεια και από την Τουρκία. Λόγω
της δική μας ολιγωρίας, απευθύνθηκε στην Τουρκική
πλευρά».
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ.
Καρατζαφέρης, στο ραδιόφωνο του ΡΑΔΙΟ 9, στον
δημοσιογράφο Μπ. Παπαπαναγιώτου.

Για την Τουρκική προκλητικότητα