28 Σεπ 2011

Νέες παρεμβάσεις του Βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργου Ανατολάκη, για προβλήματα που αφορούν τον τόπο μας


ΛΑΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ
Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων


Ιωάννινα,  27 Σεπτεμβρίου 2011

                                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο΄.Σ.»


Με αμείωτο ενδιαφέρον οι Βουλευτές του ΛΑ.Ο΄.Σ. εξακολουθούν να παρακολουθούν τα προβλήματα της πόλης μας και ασκούν κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, ζητώντας συγκεκριμένες λύσεις από τους αρμοδίους Υπουργούς. Mόνο τον Σεπτέμβριο κατατέθησαν οι ακόλουθες Ερωτήσεις Κοινοβουλευτικού Ελέγχου από τον Βουλευτή Β΄ Πειραιώς του ΛΑ.Ο΄.Σ. και τομεάρχη Ηπείρου κο   Γεώργιο Ανατολάκη:

Ο ΛΑ.Ο.Σ παρών στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων που αφορούν την Ήπειρο




ΛΑΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ
Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων


Ιωάννινα,  08 Σεπτεμβρίου 2011

                                                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                    Άσκηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου Βουλευτών ΛΑ.Ο.Σ. για θέματα που αφορούν την Ήπειρο

                                                  

     Η Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ. Νομού Ιωαννίνων, επιθυμεί να ενημερώσει τους πολίτες του Νομού σχετικά με την άσκηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, εκ μέρους Βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ., για θέματα – προβλήματα που ταλανίζουν το Νομό Ιωαννίνων και γενικότερα την Ήπειρο.
Συγκεκριμένα, Βουλευτές του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού έχουν προβεί σε Ερωτήσεις στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, που απευθύνονται στους αρμόδιους Υπουργούς, για θέματα που αφορούν την Παιδεία,την Υγεία, τα Σώματα Ασφαλείας κ.α. στην Ήπειρο. Ενδεικτικά παρατίθενται οι ακόλουθες Ερωτήσεις:
«« Ο Βουλευτής Β’ Πειραιώς του ΛΑ.Ο.Σ, παράλληλα Υπεύθυνος του κόμματος επί θεμάτων Ηπείρου και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κ. Γεώργιος Ανατολάκης, έχει προβεί στις ακόλουθες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις

13 Σεπ 2011

Ι. Κοραντής: Οι καιροί απαιτούν σύνεση και αποφασιστικότητα

Ο ικανότατος διπλωμάτης, πρέσβης, πρώην διοικητής της ΕΥΠ, είναι σαφέστατα ένας άνθρωπος που αποτελεί κεφάλαιο για το ΛΑ.Ο.Σ., αφού η εμπειρία του, οι ειδικές γνώσεις του, αλλά και η επιτυχημένη πορεία του σε όσες θέσεις (ιδιαίτερα δύσκολες και υψηλότατων απαιτήσεων) του ανέθεσε η πατρίδα, τον καθιστούν τον καταλληλότερο για να τοποθετηθεί στα ύψιστα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Τολμήσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί του και ανταποκρίθηκε θετικά στο να μας δώσει μία σαφέστερη εικόνα τόσο για τα πολιτικο-οικονομικά, όσο και για τα εθνικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

- Κύριε Κοραντή, η χρονική συγκυρία βρίσκει την χώρα μας να ταλανίζεται από οικονομική και πολιτική ανεπάρκεια. Πως ακριβώς πιστεύετε πως τοποθετείται η Ελλάδα αυτή την χρονική στιγμή στο γεωπολιτικό σκηνικό της ανατολικής Μεσογείου που αναδιαμορφώνεται με ραγδαίους ρυθμούς;

Η χρονική συγκυρία βρίσκει τη χώρα μας σε μία δύσκολη κατάσταση. Στο εσωτερικό η Κυβέρνηση είναι ανίκανη να βάλει τα πράγματα σε μια τάξη και να συμμαζέψει τα οικονομικά του τόπου, καταφεύγοντας σε μια ανάλγητη υπερφορολόγηση των Ελλήνων. Στο εξωτερικό, είναι ομοίως ανίκανη να αντιτάξει ένα ισχυρό διαπραγματευτικό λόγο έναντι των δανειστών μας, και σπαταλάει όσα ατού διαθέτει με μόνο αποτέλεσμα να υποκύπτει κάθε φορά στα κελεύσματα των Τροϊκανών. Η χώρα μας συνεπώς καλείται να αντιμετωπίσει μια κατάσταση που εξελίσσεται ραγδαία στο σκηνικό της Ν.Α. Μεσογείου εξαντλώντας –ή έχοντας εξαντλήσει- τα διπλωματικά της όπλα στην εξασφάλιση της συνέχισης του δανεισμού μας από το εξωτερικό, ενώ από την άλλη πλευρά είναι αμφίβολο κατά πόσο οι Έλληνες, πιασμένοι μέσα στην ασφυκτική μέγγενη της οικονομικής πραγματικότητας που μας πνίγει όλους, έχουμε συνειδητοποιήσει τι συνεπάγονται για τη πατρίδα μας οι ανωτέρω εξελίξεις.

- Τι σημαίνει για εσάς η προκλητικότητα της Άγκυρας σε ένα τόσο ευρύ μέτωπο, δηλαδή από την Κύπρο έως και την Θράκη;