31 Δεκ 2011

Λεφτά υπάρχουν… ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ Π ΟΥ ΚΟΒΟΥΝΕ ΑΠΟΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΙ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΕΙ


Μιλαμε για πολυ θρασος!!


Η λίστα με τις 41 Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, Νομικά Πρόσωπα και Αυτοτελείς Υπηρεσίες, που δημιουργήθηκαν από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι το Μάιο του 2011, αλλά και οι νέες κρατικές δομές:

1. Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής στο Υπουργείο Εσωτερικών
 Π.Δ. 11 (ΦΕΚ Α’ 15, 16.02.2010) 2 θέσεις Ειδικών Συμβούλων, 3 θέσεις Διοικητικών, 215.000 ευρώ/έτος.

2. Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος & Ενέργειας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής ΑλλαγήςΝ. 3818 (ΦΕΚ Α’ 17, 16.02.2010) 2 θέσεις Ειδικών Συμβούλων, 200.000 ευρώ/έτος + 160.000 ευρώ εφάπαξ.

Απεβίωσε ο διαπρεπής καθηγητής και αγωνιστής Νικόλαος Σταύρου


ΒΟΣΤΩΝΗ. Από τα ξημερώματα της Πέμπτης 29 Δεκεμβρίου η Ομογένεια της Αμερικής και ο ακαδημαϊκός της κόσμος, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ελλάδα και ιδιαίτερα η Βόρειος Ηπειρος έγιναν φτωχότερες διότι ο καθηγητής Νικόλαος Σταύρου στις 3:30 το πρωί άφησε την τελευταία του αναπνοή στο νοσοκομείο Suburban του Μέριλαντ σε ηλικία 76 ετών.


Αντιμετώπιζε χρόνιο καρδιακό πρόβλημα για το οποίο δεν μιλούσε ποτέ, ούτε παραπονιόταν, ενώ είχε μία διαρκή και αμείωτη δίψα για ζωή και πνευματική δημιουργία. Ηταν ένας κυριολεκτικά χαλκέντερος, πολυγραφότατος πνευματικός άνθρωπος, με ευγένεια ψυχής και δύναμη σκέψης.

Ο αείμνηστος ήταν επίτιμος καθηγητής των Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο «Χάουαρντ» της Ουάσιγκτον, ενώ θεωρείτο εκ των κορυφαίων συγγραφέων και αναλυτών του αμερικανικού, αλλά και του παγκόσμιου γίγνεσθαι. Επιτυχημένος ακαδημαϊκός δάσκαλος, γόνιμος και παραγωγικός αρθογράφος και συγγραφέας, πολύτιμος φίλος και συνεργάτης των εκδόσεων του «Εθνικού Κήρυκα» τόσο στην Ελληνική όσο και στην εβδομαδιαία Αγγλική «The National Herald».

16 Δεκ 2011

ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Α.Τ.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ “ΔΩΔΩΝΗ” ΖΗΤΑ Ο Υφ.Α.Α.&Τ. Κoς ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ


ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ
Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων
                                                                                                      
                                                                                   Ιωάννινα,  16 Δεκεμβρίου 2011
                                                              
Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

ΘΕΜΑ: «ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Α.Τ.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ “ΔΩΔΩΝΗ” ΖΗΤΑ Ο Υφ.Α.Α.&Τ. Κoς ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ».  

Η Ν.Ε. ΛΑ.Ο΄.Σ. Ιωαννίνων σας καθιστά γνωστό ότι την περασμένη Πέμπτη, 14.12.2011, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και βουλευτής Λαρίσης του κόμματός μας, κος Αστέριος Ροντούλης, απέστειλε έγγραφο προς τον αρμόδιο επί του θέματος Υπουργό Οικονομικών κο Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και προς τον διοικητή της Α.Τ.Ε., όπου τους ζητεί να ξεκαθαρίσουν επιτέλους τις προθέσεις τους ως προς τη λύση που προωθουν για την Α.Β.Γ.Η. “ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.”.

5 Δεκ 2011

Ψηφίστε ΟΧΙ στην ανάδειξη του Ερντογάν ως "Προσώπου της Χρονιάς" από το περιοδικό TIME

Πρόκειται για καλά οργανωμένη προσπάθεια των Τούρκων, παρόμοια εκείνης που είχε οργανωθεί πριν από μερικά χρόνια για την ανάδειξη του Κεμάλ Ατατούρκ ως "Προσώπου του Αιώνα".
 Μπορείτε να συμβάλετε στην εκστρατεία για αποτροπή της νέας προσπάθειας με τους ακόλουθους τρόπους:
 1.    Ψηφίστε ΟΧΙ στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.time.com/time/specials/packages/article/0,28804,2098471_2098472_2098512,00.html
 2.    Προωθήστε αυτό το μήνυμα σε όσους μπορείτε και παροτρύνετέ τους να το προωθήσουν και αυτοί.
 3.    Διανείμετε αυτό το μήνυμα σε όσα κοινωνικά δίκτυα έχετε συμμετοχή

4 Δεκ 2011


ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ
Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων


Ιωάννινα,  1 Δεκεμβρίου 2011


                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ





H N.E. ΛΑ.Ο.Σ. Ιωαννίνων σας ενημερώνει ότι κατά την προσεχή Τετάρτη, 7/12/2011, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και συνάμα βουλευτής Λαρίσης του ΛΑ.Ο.Σ., κος Αστέριος Ροντούλης, θα βρεθεί στην πόλη μας για να συναντηθεί με στελέχη της διοίκησης της Α.Β.Γ.Η. “ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.”, παραγωγικούς φορείς, εκπροσώπους των εργαζομένων της καθώς και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στην εν λόγω συνάντηση αναμένεται να τεθούν επί τάπητος όλα τα χρονία ζητήματα της ΑΒ.Γ.Η. “ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.”.
Περισσότερες λεπτομέρεις για την επικείμενη αυτή συνάντηση θα γίνουν γνωστές με νεότερο δελτίο τύπου μας.








                                                                 Για την Ν.Ε. ΛΑ.Ο΄.Σ. Ιωαννίνων
                                                                                 -Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ-
                                                                                                 
                                                                            Γιάννης Παπαγιάννης 


ΛΑΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ
Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων

Ιωάννινα,  16 Νοεμβρίου 2011

                                                          Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ


«ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Κου ΑΝΑΤΟΛΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΓΩΓΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ».

Η Ν.Ε. Επιτροπή ΛΑ.Ο΄.Σ. Ιωαννίνων σας παραθέτει την από 8-11-2011 ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου του βουλευτού Β΄Πειραιώς του ΛΑ.Ο΄.Σ. και υπεύθυνου για τα της Ηπείρου του κόμματος κου  Ανατολάκη Γεώργιου, με θέμα: “Διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου εντός των ορίων του Νομού Ιωαννίνων”, η οποία αναρτήθηκε σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων, λόγω των γνωστών αλλαγών σε κυβερνητικό επίπεδο και η οποία έχει ως εξής:

ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ
Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων


Ιωάννινα,  3 Δεκεμβρίου 2011


                                                  ΔΕΛΤΙΟ TYΠOY



«ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΤΗ ΔΟΜΠΟΛΗ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΣ».


Η Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ. Ιωαννίνων σας καθιστά γνωστό ότι κατατέθηκε χθες στη Βουλή των Ελλήνων από τον βουλευτή Β΄ Πειραιώς και υπεύθυνο επί θεμάτων Ηπείρου του ΛΑ.Ο.Σ. κο Γεώργιο Ανατολάκη ερώτηση με θέμα: «Ανεκμετάλλευτο παραμένει το τέως κτιριακό συγκρότημα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην οδό Δόμπολη».
Στην εν θέματι ερώτηση, ο βουλευτής του κόμματος μας απευθύνεται ενώπιον των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών και Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευματων και ζητά να μάθει,


ΛΑΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ
Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων

Ιωάννινα,  13 Noεμβρίου 2011

                                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΩΝ ΣΤΕΙΡΩΝ ΜΟΝΟΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΚΑΙ ΤΗΣ Ν.Δ.»

Η Ν.Ε. ΛΑ.Ο΄.Σ. Ιωαννίνων αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει την ικανοποίησή της που έστω και “στο και πέντε (!)” εισακούσθησαν οι πολύμηνες εκκλήσεις του προέδρου του ΛΑ.Ο΄.Σ. κου Γεώργιου Καρατζαφέρη για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, με Πρωθυπουργό τον διδάκτωρ οικονομικών του ΜΙΤ, λαμπρό ακαδημαϊκό και τέως αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης κο Λουκά Παδήμο. Πιστεύουμε ότι έστω και σε αυτή την ύστατη στιγμή επικράτησε η λογική και ότι το μόνο τρίπτυχο που μπορεί να οδηγήσει τη πατρίδα μας να ανακτήσει πάλι την αξιοπίστια της καθώς και να ενταχθεί της σε τροχιά οικονομικής άνθησης είναι ένα: ΟΜΟΝΟΙΑ, ΕΝΟΤΗΤΑ & ΔΟΥΛΕΙΑ.
Τέλος ως Ν.Ε. ΛΑ.Ο΄.Σ. Ιωαννίνων ευχομεθά και ελπίζουμε αυτή η κυβέρνηση να είναι η αρχή του τέλους των στείρων μονοκομματικών κυβερνήσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Ν.Δ., που επί 37 συναπτά έτη ταυτίστηκαν με τα πολιτικά ρουσφέτια, την αναξιοκρατία, τη διαφθορά, τα σκάνδαλα και, εν γένει, την διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

                                                                 Για την Ν.Ε. ΛΑ.Ο΄.Σ. Ιωαννίνων
                                                                                 -Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ-
                                                    
                                                                            Γιάννης Παπαγιάννης 


ΛΑΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ
Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων

Ιωάννινα,  3 Νοεμβρίου 2011

                                                              ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ


«EKΦΡΑΣΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΩΝ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΚΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΑΝΑΤΟΛΑΚΗ »

Η Ν.Ε. ΛΑ.Ο΄.Σ. Ιωαννίνων αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει δημοσίως την χαρά και την ικανοποίησή της για την απόφαση που έλαβε το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κατά την υπ’ αριθμ. 1204/6-10-2011 Συνεδρία του, στα πλαίσια της οποίας εκφράστηκαν ευχαριστίες προς τον βουλευτή Β΄Πειραιώς του ΛΑ.Ο΄.Σ. και υπεύθυνο επί θεμάτων Ηπείρου του κόμματος, κο  Γεώργιο Ανατολάκη.
Οι ευχαριστίες συνίστανται στο έμπρακτο ενδιαφέρον που επιδεικνύει ο εν λόγω βουλευτής για το Πανεπιστήμιο της πόλης μας, καταθέτοντας διαρκώς Ερωτήσεις Κοινοβουλευτικού Ελέγχου και αξιώνοντας συγκεκριμένες απαντήσεις και λύσεις από την αρμόδια Υπουργό για τα χρόνια ζητήματα του Ιδρύματος.
       Ο Βουλευτής κ. Γεώργιος Ανατολάκης και τα στελέχη της Ν.Ε. Ιωαννίνων, θα συνεχίσουν να ενσκήπτουν στα προβλήματα που περιβάλλουν το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, επιδιώκοντας να συμβάλλουν στην αντιμετώπισή τους.

                                                                 Για την Ν.Ε. ΛΑ.Ο΄.Σ. Ιωαννίνων
                                                                                 -Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ-
                                                                                     
                                                                            Γιάννης Παπαγιάννης 
                                                                                       τηλ.: 6958540620

Εμπαιγμός του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την διαπλάτυνση της οδού "Σταύρου Νιάρχου" στα Γιάννενα.

Η Ν.Ε. ΛΑ.Ο΄.Σ. Ιωαννίνων αισθάνεται την ανάγκη να καταγγείλει τον εμπαιγμό του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών &  Δικτύων απέναντι στους συμπολίτες μας όσον αφορά το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της διαπλάτυνσης και, εν γένει, του εκσυγχρονισμού της Λεωφόρου Σταύρου Νιάρχου, που ως γνωστόν, ως εκ της ελλειπούς οδικής ασφάλειάς της, έχει στοιχίσει μέχρι σήμερα τη ζωή σε πολλούς συμπολίτες μας.

Συγκεκριμένα, την 19-5-2011 ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς του ΛΑ.Ο΄.Σ. και υπεύθυνος του κόμματός μας για τα θέματα που αφορούν την Ήπειρο,  προέβει σε κοινοβουλευτική ερώτηση με θέμα:
«Επιτακτική η διαπλάτυνση και ο εκσυγχρονισμός της Λεωφόρου Σταύρου Νιάρχου στα Ιωάννινα».


Ακολούθησε η υπ’ αριθμ. 2670/2-6-2011 απάντηση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, η οποία παρέπεμπε στο υπ’ αριθμ. 20207/1895/25-5-2011 έγγραφο της Γεν. Γραμματέως Αποκεντρωμένης Δ/σης Ηπείρου-Κενρικής Μακεδονίας, το οποίο μόνο σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του εν θέματι έργου δεν αναφερόταν.

Εν συνεχεία, και με την από 26-9-2011 ερώτηση του ο Βουλευτής του κόμματός μας επέμεινε να λάβει συγκεκριμένη απάντηση για το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του εν λόγω έργου.

Τελικώς, λάβαμε την υπ’ αριθμ. 3203/20-10-2011 απαξιωτική απάντηση του αρμοδίου Υπουργείου, η οποία χαρακτηρίζει το θέμα ως απαντηθέν (!), δια του 2670/2-6-2011 (ανεπαρκούς) εγγράφου του.

Για την Ν.Ε. ΛΑ.Ο΄.Σ. Ιωαννίνων
-Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ-
Γιάννης Παπαγιάννης