17 Μαρ 2012

Oριστικά παράνομη η «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»



Το αίτημα για αναγνώριση της ΤΕΞ υποβλήθηκε εκ νέου μετά την προσφυγή της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου το 2008 χωρίς όμως η αποφάση του να είναι δεσμευτική για την Ελλάδα. Η ΤΕΞ ιδρύθηκε με την ονομασία «Ένωση Νεοτούρκων Ξάνθης» το 1927 και μετονομάστηκε σε «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» το 1936. Το 1983, με επέμβαση των αρχών κατέβηκαν από τα γραφεία της όλες οι πινακίδες στις οποίες υπήρχε η λέξη «τουρκική» και το 1986 απαγορεύτηκε η λειτουργία της, για τον ίδιο λόγο, με δικαστική απόφαση. Η τελευταία δραστηριότητα της παράνομης οργάνωσης αφορούσε τη μετάβαση των σινεφίλ τουρκοφρόνων με μισθωμένα λεωφορεία στην Αδριανούπολη για να παρακολουθήσουν τη γνωστή προπαγανδιστική ταινία Άλωση 1453…

greeknation

14 Μαρ 2012

Η προεκλογική εκστρατεία του Σαρκοζί φτάνει μέχρι τον Έβρο


Υπέρ της ανέγερσης του φράχτη κατά μήκος των συνόρων Ελλάδας και Τουρκίας στον Έβρο τάχθηκε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού Γραφείου για τη Μετανάστευση και την Ενσωμάτωση, Αρνό Κλαρσφέλντ, που πρόσκειται στον Νικολά Σαρκοζί.

Ο Κλαρσφέλντ δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να κατασκευάσει ένα φράχτη κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων, μήκους 130 χλμ, σαν αυτόν που υπάρχει μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού.
Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος υποστήριξε ότι υπάρχει «μια πόρτα μισάνοιχτη» στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, η οποία πρέπει να κλείσει και να επιτρέψει στους Ευρωπαίους πολίτες, που ζουν με σχετική ευημερία, να αποφασίζουν ποιοι θα περάσουν στο έδαφός τους.
Ερωτηθείς για το πώς θα πρέπει να είναι αυτός ο φράχτης ο Κλάρσφελντ απάντησε: «Ένας φράχτης που να είναι φτιαγμένος από ηλεκτροφόρα καλώδια. Ένας φράχτης, όπως αυτός που υπήρχε στη Ρώμη και χάρη στον οποίο είχαμε ειρήνη που διήρκεσε επί αιώνες».
 newsbomb.gr

12 Μαρ 2012

Ι. Κοραντής: Ο ΛΑΟΣ προτείνει τον Πατριωτικό Παρεμβατισμό


Στη Λάρισα βρέθηκε το Σάββατο ο βουλευτής Επικρατείας του Λαικού Ορθόδοξου Συναγερμού Ιωάννης Κοραντής.

Ο κ. Κοραντής μίλησε στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης και σημείωσε οτι ο ΛΑΟΣ, απέναντι στις φαινομενικά μόνο δύο επιλογές που έχουν οι ψηφοφόροι ενόψει των εκλογών - δηλαδή τον νεοφιλελευθερισμό που εκπροσωπούν από κοινού το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία από τη μία πλευρά και τον κομμουνισμό από την άλλη που θα οδηγήσει τη χώρα στο χάος - προτείνει τον πατριωτικό παρεμβατισμό που βάζει πάνω από καθετί άλλο την πατρίδα και το έθνος.

Ο κ. Κοραντής τόνισε επίσης οτι η πρόταση του ΛΑΟΣ σε σχέση με την κρίση δεν είναι το εκβιαστικό δίλημμα "Μνημόνιο ή Χρεοκοπία", αλλά η περίοδος χάρητος τριών έως πέντε ετών, προκειμένου να αναπνεύσει η ελληνική οικονομία. Στη συνέχεια, είναι δυνατή η ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού χρέους μέσω δανείου από την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα με επιτόκιο 1 - 1,5 % και αποπληρωμή 10 ή 11 δισ. ευρώ ετησίως.

Τέλος, ο βουλευτής Επικρατείας του ΛΑΟΣ, ερωτηθείς για την αποχώρηση των κ.κ. Βορίδη και Γεωργιάδη από το κόμμα, ανέφερε χαρακτηριστικά "καλόν αέρα στα πανιά τους"!

Ι. Κοραντής: Υπάρχει και ο πατριωτικός παρεμβατισμός


Τον παρεμβατικό πατριωτισμό που προτείνει ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, ως επιλογή έναντι της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ακολουθούν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, συνέστησε ενόψει των επερχόμενων εκλογών, ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος, κ. Ιωάννης Κοραντής, χθες από το Βόλο.

Ο κ. Κοραντής, επισκέφθηκε το Βόλο, όπου από κοινού με το βουλευτή Μαγνησίας κ. Παύλο Μαρκάκη, συναντήθηκαν με παραγωγικούς φορείς και άκουσαν τα προβλήματα των εκπροσώπων τους. Η επίσκεψη του βουλευτή Επικρατείας στο Βόλο αποτέλεσε συνέχεια της περιοδείας του στη Λάρισα το Σάββατο, όπου πραγματοποίησε ανάλογες συναντήσεις.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι κ.κ. Κοραντής και Μαρκάκης, βασικό θέμα των τοποθετήσεών τους, αποτέλεσε η οικονομική και πολιτική κατάσταση της χώρας, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις θέσεις του ΛΑΟΣ, ενόψει εκλογών.

«Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός είναι έτοιμος, ανεξάρτητα από τις όποιες δημοσκοπικές μετρήσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, να διεκδικήσει με αξιώσεις την ψήφο των πολιτών», επεσήμαναν οι δύο βουλευτές.

Ο κ. Ιω. Κοραντής, έκανε λόγο για «χυδαίο εκφοβισμό» της κοινωνίας από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, πριν την ψήφιση του δεύτερου μνημονίου, σημειώνοντας πως έγκαιρα ο ΛΑΟΣ είχε επισημάνει ότι δεν τίθεται ζήτημα χρεοκοπίας της χώρας, όπως υποστήριζαν τα δύο κόμματα. «Πέρα από την επιλογή μεταξύ του χάους και της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ υπάρχει και ο πατριωτικός παρεμβατισμός που πρεσβεύει ο ΛΑΟΣ. Η πατρίδα και οι Έλληνες πάνω απ’ όλα», σημείωσε ο κ. Κοραντής.

Ο βουλευτής Επικρατείας του ΛΑΟΣ εκτίμησε πως οι εκλογές, όποτε διεξαχθούν, θα αλλάξουν το τοπίο. Υποστήριξε ότι το πρώτο κόμμα δεν θα καταφέρει να αποκτήσει αυτοδυναμία, αντίθετα θα δημιουργηθεί η ανάγκη ευρύτερων σχημάτων συνεργασίας. «Ο ΛΑΟΣ έκανε πράξη τη συνεργασία αυτή και επέφερε καίριο πλήγμα στο δικομματισμό. Ξεκαθαρίσαμε ότι δεν διαπραγματευόμαστε περαιτέρω μιζέρια για τη χώρα μας, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τη μείωση της εθνικής κυριαρχίας και της αξιοπρέπειας της χώρας μας, την αυθαίρετη ελληνοποίηση μεταναστών και την εγκληματικότητα», τόνισε, προσθέτοντας παράλληλα ότι «οι λαθρομετανάστες πρέπει να φύγουν γιατί δεν μπορεί να τους σηκώσει η κοινωνία μας. Να μπουν σαφείς εικόνες, όπως συμβαίνει αντίστοιχα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και να δοθεί προτεραιότητα στους Έλληνες».

Για το θέμα των οικονομικών ο κ. Κοραντής επέκρινε την πολιτική της κυβέρνησης για την εξοντωτική φορολογία, την αύξηση του ΦΠΑ και την εν γένει διαμόρφωση συνθηκών που δεν ευνοούν την ανάκαμψη των επιχειρήσεων και την εισροή χρήματος στην αγορά, ενώ για τα εθνικά θέματα τόνισε ότι παραδοσιακά οι κυβερνήσεις της χώρας ακολουθούν ενδοτική πολιτική στο θέμα των Σκοπίων, της Αλβανίας και της Τουρκίας, ενώ αντίθετα ο ΛΑΟΣ είχε παροτρύνει τις προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και τη σημερινή να προχωρήσει σε ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), ενώ πρόσθεσε ότι απαιτείται εθνική συσπείρωση και είναι ανάγκη η Ελλάδα να ξεκαθαρίσει με την Τουρκία ότι δεν είναι ανεκτή μια πολιτική απειλών.

Από την πλευρά του, ο κ. Παύλος Μαρκάκης, αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις τονίζοντας πως ο ΛΑΟΣ δεν προετοιμάζεται για τις εκλογές, αντίθετα πάντα ήταν έτοιμος και τόνισε πως «στις εκλογές κατεβαίνουμε απελευθερωμένοι, χωρίς τις εξαρτήσεις του μνημονίου και έξω από μία κυβέρνηση που δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας. Επιστρέψαμε στις ιδέες και τα ιδανικά του κόμματος».

Ο βουλευτής Μαγνησίας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός θα δώσει τη μάχη των εκλογών μακριά και ανεξάρτητα από δημοσκοπήσεις, που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αφού η βάση του κόμματος έχει συσπειρωθεί και οι πολίτες έχουν θέσεις τις προτάσεις και τους προβληματισμούς τους, «γνωρίζοντας ότι εμείς δεν συμμετείχαμε στον οικονομικό μαρασμό της χώρας μας».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Μαρκάκη, καθώς τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΛΑΟΣ έχουν υποστεί φθορές από τους βανδαλισμούς της τελευταίας πορείας διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο του Βόλου.

Ι. Κοραντής «Το ΛΑΟΣ κατάφερε καίριο πλήγμα στον δικομματισμό»


Τις θέσεις του ΛΑΟΣ για τα οικονομικά, πολιτικά κι εθνικά ζητήματα, αλλά και το ότι το ΛΑΟΣ είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή να αντιμετωπίσει την πρόκληση των εκλογών, παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι ο Βουλευτής Επικρατείας του ΛΑΟΣ κ. Ι. Κοραντής στα πλαίσια επίσκεψής του στο Βόλο.

Ο κ. Κοραντής, δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ άσκησαν χυδαίο εκβιασμό που κορυφώθηκε πριν την ψήφιση του μνημονίου 2. «Το δίλημμα ή μνημόνιο ή χρεοκοπία ήταν ένα ψέμα καθώς σύμφωνα με έκθεση του ΔΝΤ αν χρεοκοπούσε η Ελλάδα το κόστος για την Ευρώπη θα ήταν πάνω από 1τρις εκ. ευρώ. Ήταν αυτό που φωνάζαμε ότι δεν τίθεται θέμα χρεοκοπίας. Το μνημόνιο 2 υπερψηφίστηκε με προοπτική τον Ιούνιο να ληφθούν μέτρα 4 δις ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον πρόσθεσε ότι το ΛΑΟΣ προωθεί τον πατριωτικό παρεμβατισμό βάζοντας την πατρίδα πάνω απ’ όλα.
Μάλιστα ανέφερε ότι, οι προσεχείς εκλογές θα αλλάξουν το τοπίο, τονίζοντας ότι από τις δημοσκοπήσεις διαφαίνεται ότι το πρώτο κόμματα δεν έχει αυτοδυναμία και θα απαιτηθεί ένα ευρύτερο σχήμα συνεργασία. «Ο δικομματισμός πνέει τα λοίσθια κι εμείς καταφέραμε καίριο πλήγμα στο δικομματισμό» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κοραντής, αναφέρθηκε και στο θέμα της ελληνοποίησης των λαθρομεταναστών κάτι με το οποίο είναι εντελώς αντίθετο το ΛΑΟΣ, καθώς όπως τόνισε «δεν διαπραγματευόμαστε την ελληνοποίηση των λαθρομεταναστών η οποία έχει επιφέρει μεγάλη οικονομική ζημία και αύξηση της εγκληματικότητας. Οικονομική ζημία διότι 12 δις το χρόνο πηγαίνουν στις χώρες τους ενώ όσον α φορά στην εγκληματικότητα το 58% των κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές είναι αλλοδαποί. Στη χώρα μας έχουμε περίπου 2 εκ. απρόσκλητους μουσαφίρηδες. Οι λαθρομετανάστες πρέπει να φύγουν γιατί δεν μπορεί να τους «σηκώσει» η ελληνική κοινωνία».

Ο Βουλευτής, χαρακτήρισε εξοντωτική την φορολογία που έχει επιβληθεί, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να ανοίξουν οι τράπεζες τα ταμεία τους και να εισρεύσει φρέσκο χρήμα διαφορετικά η αγορά θα πεθάνει, ενώ αναφερόμενος στα εθνικά θέματα, τόνισε μεταξύ άλλων ότι το ΛΑΟΣ είχε παροτρύνει τις προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και αυτή να προχωρήσει σε ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

http://www.mycitynet.gr/web/article.php?id=8378&cat=2000&subcat=2001

Ι. Κοραντής, επίσκεψη στην Λάρισα 11/3/2012



11 Μαρ 2012

Δέκα Μεγάλα Ερωτήματα και Απαντήσεις για το τι συμβαίνει σήμερα


Άρθρο του Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου
Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΛΑ.Ο.Σ
Δέκα Μεγάλα Ερωτήματα και Απαντήσεις για το τι συμβαίνει σήμερα
1)      Υπάρχει άλλος δρόμος έξω από το τοκογλυφικό μνημόνιο;
Ναι! Ένα δάνειο με πενταετή περίοδο χάριτος  και 10 δισεκατομμύρια Ευρώ το χρόνο δόση με 1% το χρόνο επιτόκιο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αυτή την δυνατότητα. Απόδειξη; Ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έδωσε τις 21 Δεκεμβρίου του 2011 489 δις Ευρώ και τις 29 Φεβρουαρίου το 2012 530 δις Ευρώ, δηλ πάνω από 1 Τρις Ευρώ με 1% επιτόκιο για ενίσχυση των τραπεζών! Άρα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης  υπάρχει λύση.
2)      Τι είναι το Αγγλικό δίκαιο για το οποίο διαφώνησε ο Γ Καρατζαφέρης;
Είναι το αποικιοκρατικό δίκαιο του κεφαλαιούχου, όπου μπορεί να κατάσχει την ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου. Ιδιωτική περιουσία είναι  η Ανώνυμη Εταιρεία του κράτους που θα αξιοποιήσει τους υδρογονάνθρακες (πετρέλαιο-φυσικό αέριο) και το ταμείο αξιοποίησης (πώλησης) της  ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου με όσες επιχειρήσεις έχουν ενταχθεί  η θα ενταχθούν σε αυτό πχ ΔΕΗ ΕΛΠΕ ΔΕΠΑ ΕΑΣ Λιμάνια ΟΠΑΠ ορυκτός πλούτος κλπ. Έτσι ανά πάσα στιγμή μας παίρνουν (κατάσχουν) τα δικαιώματα εκμετάλλευσης, έρευνας κλπ με τιμές πολύ χαμηλές έως ληστρικές.
3)      Είναι το σημερινό δάνειο βιώσιμο;