2 Μαΐ 2011

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : 15142 /18-4-2011


Προς : Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλ. Διακυβέρνησης Κ. Ι. Ραγκούση

Θέμα : Η Wikipedia εμφανίζει ύπαρξη αλβανικής μειονότητας στην Ελλάδα
Σωρεία ιστολογίων προβάλλουν το γεγονός, ότι η διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια Wikipedia, την οποία συμβουλεύονται καθημερινά εκατοντάδες εκατομμύρια πολιτών ανά την  υφήλιο, αναγνωρίζει την ύπαρξη αλβανικής μειονότητας στην Ελλάδα  με ποσοστό 4%. Πράγματι, ο επισκέπτης της εν λόγω εγκυκλοπαίδειας, στο λήμμα περί Ελλάδος διαβάζει ως εθνοτική σύνθεση 94%  Έλληνες, 4%  Αλβανούς, 2%  άλλους!!! Είναι σαφές ότι η Wikipedia δεν αναφέρεται στον μεγάλο αριθμό των αλβανών μεταναστών και λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, που είναι ασφαλώς πολύ περισσότεροι από το προαναφερόμενο 4%, αλλά σε σύνθεση του πληθυσμού επί εθνικής βάσεως.
Είναι γεγονός ότι ο καθένας μπορεί να αναρτήσει ό,τι θέλει στη Wikipedia, κατά τρόπο  ανεξέλεγκτο. Είναι όμως επίσης γεγονός, ότι λόγω της ταχύτατης ανάπτυξης της τεχνολογίας και της εύκολης προσφυγής σε αμφιβόλου ποιότητας και εγκυρότητας πληροφόρηση, οτιδήποτε γράφεται στην ανωτέρω εγκυκλοπαίδεια, συχνά εσφαλμένο, παραπλανητικό ή και έκδηλα προπαγανδιστικό, υιοθετείται αβίαστα από τον επισκέπτη της.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός :

1.     Είχε ενημερωθεί το Υπουργείο του για την ανωτέρω αθλιότητα;
2.     Ποιά άμεσα μέτρα προτίθεται να λάβει για να διορθωθεί το λάθος αυτό;
3.     Με δεδομένο ότι άλλες χώρες και ειδικότερα οι γειτονικές μας παρεμβαίνουν αποφασιστικά σε τέτοιου είδους διαδικασίες, είτε μέσω εντεταλμένων προς τούτο κρατικών υπηρεσιών, είτε προκαλώντας ενορχηστρωμένη αντίδραση των πολιτών τους, σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί, κατά λόγο αρμοδιότητός του, προκειμένου να αποτρέπεται εφεξής η δημοσίευση ανακριβών και εσφαλμένων περί Ελλάδος στοιχείων, που έχουν ευνόητα αρνητικές συνέπειες για τα εθνικά μας συμφέροντα;

Οι ερωτώντες


        Ιωάννης Κοραντής                      Κυριάκος Βελόπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου