8 Απρ 2012

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ «ΒΗΜΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 90,1»


«Αυτό που φωνάζω είναι ότι δεν μπορεί ο κόσμος να αυτοκτονεί στην πλατεία Συντάγματος και εμείς στα 20 μέτρα να νομοθετούμε να πάρουνε 40 εκατ. Ευρώ ως κόμματα για να κάνουνε εκλογές. Είναι αδιανόητο. Τους είπα να μην πάρουμε λεφτά και να κάνουμε τις εκλογές με ό,τι έχουμε από τα περισσεύματά μας. Να ζητάμε 40 εκατ. και ο άλλος να αυτοκτονεί γιατί δεν έχει 20 ευρώ στη τσέπη του; Είναι αδιανόητο.

Κάποιοι τον έφτασαν να κάνει αυτή τη πράξη. Είδε να κλέβει ο πολιτικός και δεν τον έκλεισαν φυλακή, τους είδε να παίρνουν τα λεφτά για να κάνουν εκλογές, αντί να τα δίνουν στους φτωχούς, είδε την μείωση της σύνταξής του που εγώ έκανα επανάσταση και έφυγα από τη κυβέρνηση και βεβαίως αυτό το έσχατο μέτρο επιβεβαιώνει το λόγο για τον οποίο έφυγα. Ας όψονται οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος που τα υπέγραψαν και νομίζω πως αυτή η σφαίρα έχει καρφωθεί στη συνείδηση ενός εκάστου». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης στο ραδιόφωνο του «ΒΗΜΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 90,1».

Αρχηγοί κατώτεροι των περιστάσεων
Δεν έχω σοβαρό περίγυρο να συζητήσω. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να γίνουν τώρα οι εκλογές. Αν γίνουν εκλογές τώρα, θα πρυτανεύσει ο θυμός –ο οποίος θα πολλαπλασιασθεί σήμερα- και όταν ο θυμός συνοδεύει μια πράξη μας αυτό δεν είναι το καλύτερο, μια που ο θυμός φέρνει εγκλήματα. Εγώ πρότεινα να φτιάξουμε μια κυβέρνηση τύπου Μόντι, να αποδεσμευθεί από τα λάθη του παρελθόντος μήπως και μπορέσουμε να βάλουμε την μία πέτρα πάνω στην άλλη. Διαφορετικά, η επόμενη μέρα των εκλογών θα είναι χειρότερη από την σημερινή.
Δεν νομίζω ότι μπορεί να συνεργαστεί κανείς με αυτούς τους δύο γιατί δεν μπορείς να συνεννοηθείς. Αφού έχουν δέσει τα χέρια τους πισθάγκωνα, πως θα δώσουν μια χειραψία; Μόνοι τους τα έδεσαν με την υπογραφή τους στην επιστολή της κ. Λαγκάρντ πως όσα χρόνια πολιτεύονται δεν θα ασκήσουν άλλη πολιτική πέρα απ΄ αυτή του μνημονίου. Συμφωνώ με το να είναι επιβάτες σε ένα λεωφορείο που θα οδηγεί κάποιος άλλος. Μου είπε κάποιος παλιός κοινοβουλευτικός ότι η διαφορά μεταξύ Βενιζέλου και Σαμαρά είναι ότι ο ένας πάσχει από πολιτικό AIDS και ο άλλος είναι φορέας του πολιτικού AIDS. Και αυτή είναι η πραγματικότητα. Στην ουσία μου είπε ότι με τον ένα δεν μπορείς να πας ούτως ή άλλως και ο άλλος έχει φέρει εκεί τα πράγματα που να μην μπορείς να πας μαζί του. Αφού δεν μπορούν, δεν μπορείς προφανώς να κάνεις και κουβέντα μαζί τους.
Αλλά βεβαίως δεν θα πάω και με τον Τσίπρα, όπως θέλει να πάει ο Καμμένος. Με τον Τσίπρα που θέλει να μπουν στο Δημόσιο 100.000 άνθρωποι, τώρα που αυτό πνίγεται; Και ο Τσίπρας το παίζει και δύσκολος. Δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική κάποιων ανθρώπων.
Έλεγε στη Βουλή –αστειευόμενος φαντάζομαι- ότι θα πολιτευτεί με τον Τσίπρα. Τελικά κάνει Κόμμα για να συνεργαστεί με τον Τσίπρα. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα.

Πρώτα η Ελλάδα
Έχω ένα εμφανές μειονέκτημα, ότι βάζω πρώτα την Ελλάδα και μετά το Κόμμα. Γιατί αν σκεφτόμουν πρώτα το Κόμμα, θα είχα σκεφτεί και ενεργήσει πολύ διαφορετικά. Για μένα το σύνθημά μου είναι «ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» και έχω σκοπό να τα δώσω όλα για την Ελλάδα. Την επόμενη των εκλογών θα είμαστε εκεί για να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας για την Ελλάδα και μόνο. Δεν μπορούν να το πουν άλλοι αυτό. Το έλεγε ο Α. Παπανδρέου «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», αλλά δεν το άκουσα ποτέ από το γιο του. Μόνο εμείς το λέμε. Μπορείς να είσαι Έλληνας και να εκχωρείς τα εθνικά σου δικαιώματα και την εθνική σου κυριαρχία; Αυτή η εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας από τον κ. Παπανδρέου, τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Σαμαρά δεν έχει προηγούμενο. Έχουν υπογράψει ότι η τρόικα θα ελέγχει πόσοι και ποιοι θα μπαίνουν στη Σχολή Ευελπίδων. Με την μείωση των αμυντικών δαπανών κατά 400 εκατ. ευρώ η Τουρκία κάνει πάρτυ στο Αιγαίο, όποτε θέλει. Εγώ βάζω πρώτα την Πατρίδα και ξέρουν όλοι οι Έλληνες πως ο Καρατζαφέρης έχει ένα Κόμμα του Πατριωτικού Παρεμβατισμού.

Μας εξαπάτησε ο Παπανδρέου
Εμείς υπογράψαμε το Άρθρο 1 του πρώτου Μνημονίου από μία τότε λαοπρόβλητη κυβέρνηση πέντε μηνών με 44%, η οποία έλεγε «δεν μπορώ να πληρώσω, σας κορόιδεψα ότι λεφτά υπάρχουν, αλλά να μην δώσω και τα δικαίωμα της πτώχευσης». Λέγανε ότι θα βγούμε στις αγορές σε δύο χρόνια –τώρα θα είχαμε βγει- και αυτοί αντί να πιάσουν την ευκαιρία που τους δόθηκε, τα κάνανε «μούσκεμα». Σε σημείο να χρειάζεται βαρβαρότερο και χειρότερο του πρώτου Μνημονίου. Σε αυτό δεν μπορούσα να συνεργήσω. Μπήκα στη κυβέρνηση θέτοντας όρους. Μίλησα για μη περικοπή μισθών και συντάξεων και όταν είδα ότι το αλλάζουν έφυγα. Ζήτησα ΟΧΙ σε μείωση εθνικής κυριαρχίας και φέρανε το Αγγλικό Δίκαιο που σημαίνει παράδοση της χώρας Έφυγα. Ζήτησα ΟΧΙ σε ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας. Όταν είδα τι συμβαίνει έφυγα. Και βεβαίως ζήτησα ρύθμιση του αριθμού των λαθρομεταναστών και όταν είδα ότι νομιμοποιούσαν και άλλους έφυγα. Δεν μπορούσα να μείνω. Είχα δεσμευθεί με την συνείδησή μου, με το εκλογικό μου Σώμα, με τον Ελληνικό λαό και με τους τέσσερις, που ήταν στη κυβέρνηση ότι αυτά τα θεωρώ απαράβατα. Όταν είδα ότι τα καταπίναμε όλα αυτά μπροστά στην κ. Μέρκελ, δεν μπορούσα να παραμείνω. Άρα εγώ παρέμεινα συνεπής στο πόλεμο εναντίον αυτής της κατάστασης.

Για τη χρήση των όπλων της ΕΛΑΣ
Έχουμε τους καλύτερους αστυνομικούς από όλη την Ευρωπαϊκή Αστυνομία. Αλλά τους έχουν «διακοσμητικά» τα πιστόλια. Δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν. Πρέπει πρώτα να δεχθούν πυρά από το Καλάσνικοφ για να κάνουν χρήση του όπλου. Αυτά είναι αστεία πράγματα.
Έχουμε δύο εκατ. λαθρομετανάστες και βγαίνουν 12 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως στις χώρες τους. 25 δισεκατομμύρια βγαίνουν από το Lidl, το Carrefour, το IKEA, το Praktiker. Πόσα λεφτά πάνε στις μητρικές εταιρείες; Όταν έχω 37,5 δισεκατομμύρια ετησίως χάσιμο από την τσέπη της Ελλάδας, θα έχω πάντα αυξανόμενο έλλειμμα, ακόμα και αν οι μισθοί πάνε 100 ευρώ. Άρα θα πρέπει να απαλλαγώ πρώτα απ’ αυτές τις δουλείες για να μπορέσω να σηκώσω κεφάλι. Οι λαθρομετανάστες θα φύγουν από τη χώρα. Αυτοί που σήκωναν τα βέλη, τώρα όλοι συμφωνούν μαζί μου. Σας θυμίζω την μάχη που είχα κάνει τότε με το ΠΑΣΟΚ, όταν ο κ. Ραγκούσης ήθελε να τους νομιμοποιήσει. Και γιατί αργήσανε 10 χρόνια που τους φωνάζω; Τώρα που έχει περάσει ο καρκίνος σε όλο το σώμα; Τώρα ίσως να είναι πάρα πολύ αργά. Χρειάζεται ριζοσπαστικές λύσεις. Και η ριζοσπαστική λύση είναι να φύγουμε από το Δουβλίνο ΙΙ, να σφραγίσουμε ταξιδιωτικά έγγραφα και να τους στείλουμε στη Ρώμη, το Παρίσι ή όπου αλλού θέλουν. Γιατί όσοι ήρθαν στην Ελλάδα, δεν ήρθαν για να μείνουν αλλά για να πάνε από εδώ κάπου αλλού. Αλλά όσοι υπέγραψαν το Δουβλίνο ΙΙ –ο Σημίτης και η παρέα μου- εγκλώβισαν εδώ τους λαθρομετανάστες. Αν ο Καρατζαφέρης έχει την επόμενη των εκλογών περισσότερη δύναμη απ’ ότι είχε, οι λαθρομετανάστες θα φύγουν από την Ελλάδα.

Για τις αποχωρήσεις Βορίδη – Γεωργιάδη
Ήταν μια ανάσα, μια απελευθέρωση. Πίστευα ότι ήταν πατριώτες. Κατάλαβαν ότι ήταν διαφορετική η φύση τους και είχαν αποφασίσει να ακολουθήσουν τα χνάρια του Νέοφιλελευθερισμού. Κάγκελα δεν έχουμε στο Κόμμα. Ένας φεύγει, δέκα έρχονται. Από εκεί και πέρα πρέπει να απολογηθούν στην συνείδησή τους και στο εκλογικό τους Σώμα, που τους πήρε από την ανυπαρξία και τους έκανε υπουργούς.
Έχουμε μια μεγάλη εισροή υποψηφίων και έχουμε ένα πονοκέφαλο για την επιλογή. Τουναντίον το 2007 και το 2009 περίσσευαν πάντα μία ή δύο θέσεις. Είπαμε θα μιλήσουμε με όλους, θα βρούμε τους καλύτερους και θα παρουσιάσουμε τα ψηφοδέλτια μας την ανάλογη ημερομηνία. Να προκηρυχθούν όμως πρώτα οι εκλογές και έχουμε χρόνο.

Για την ημερομηνία των εκλογών
Η λογική δεν θέλει να κάνουμε τώρα εκλογές. Το γινάτι και το καπρίτσιο του καθενός φαίνεται ότι μπαίνει πάνω από τη λογική. Το κόμμα είναι πανέτοιμο, θέλουμε να κερδίσουμε και τα στοιχήματα που έχουμε βάλει με όλους εκείνους που προσπαθούν –ακολουθώντας την γραμμή των τροικανών- να βγάλουν έξω τον Καρατζαφέρη πάσει θυσία γιατί δεν προσκύνησε και αντιστέκεται, αλλά δεν θα τους κάνουμε το χατίρι.
Ο κόσμος πρέπει να ψηφίσει αλλά όχι με συνοδό τον θυμό. Πάει να ψηφίσει πρωθυπουργό και να αναλογισθεί αν του κάνει αυτός που πάει να ψηφίσει. Ο πρωθυπουργός πρέπει να είναι γνωστός στην Ευρώπη. Πρέπει να έχει εμπειρία εκεί. Εγώ ήμουν ο αντιπρόεδρος μιας μεγάλης Κοινοβουλευτικής Ομάδας που είπε «ΟΧΙ» στο Ευρωσύνταγμα, γνωρίζω όλους αυτούς με το μικρό τους όνομα και με γνωρίζουν, ξέρουν ότι δεν είμαι εύκολος, ότι δεν υπογράφω και δεν κάθομαι στα αυγά μου. Έτσι, αν ο κόσμος σκεφθεί ώριμα και ήρεμα, θα κάνει τις σωστές επιλογές. Αν πάει με θυμό για να τιμωρήσει, πολύ φοβάμαι ότι αυτός ο αυτοευνουχισμός θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα την επόμενη μέρα.
Ένας πολιτικός που δεν έχει πει ποτέ ψέματα, που δεν έχει προδώσει ποτέ, που δίνει στον φτωχό από τα χρήματα του κόμματος και δεν τα κάνει αφίσες, αλλά τρόφιμα και τα μοιράζει, κοιμάται πολύ καλά τις λίγες ώρες που έχει στη διάθεσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου