28 Σεπ 2011

Ο ΛΑ.Ο.Σ παρών στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων που αφορούν την Ήπειρο




ΛΑΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ
Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων


Ιωάννινα,  08 Σεπτεμβρίου 2011

                                                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                    Άσκηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου Βουλευτών ΛΑ.Ο.Σ. για θέματα που αφορούν την Ήπειρο

                                                  

     Η Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ. Νομού Ιωαννίνων, επιθυμεί να ενημερώσει τους πολίτες του Νομού σχετικά με την άσκηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, εκ μέρους Βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ., για θέματα – προβλήματα που ταλανίζουν το Νομό Ιωαννίνων και γενικότερα την Ήπειρο.
Συγκεκριμένα, Βουλευτές του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού έχουν προβεί σε Ερωτήσεις στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, που απευθύνονται στους αρμόδιους Υπουργούς, για θέματα που αφορούν την Παιδεία,την Υγεία, τα Σώματα Ασφαλείας κ.α. στην Ήπειρο. Ενδεικτικά παρατίθενται οι ακόλουθες Ερωτήσεις:
«« Ο Βουλευτής Β’ Πειραιώς του ΛΑ.Ο.Σ, παράλληλα Υπεύθυνος του κόμματος επί θεμάτων Ηπείρου και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κ. Γεώργιος Ανατολάκης, έχει προβεί στις ακόλουθες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις
, ενώπιον της Υπουργού Παιδείας, που αφορούν χρόνια ζητήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων:
- 1.Την 5/05/2011 καταθέτει σχετική Ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου με θέμα : “Στις καλένδες η ίδρυση Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με αυτόνομο κτιριακό συγκρότημα”.
- 2.Την ίδια ημερομηνία (5/05/2011) καταθέτει επίσης Ερώτηση με θέμα: “Εκτός λειτουργίας υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. εντός της Πανεπιστημιούπολης Ιωαννίνων”.
- 3.Tην 9/06/2011 ακολουθεί Ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου με θέμα: “Στις καλένδες η μεταστέγαση των τμημάτων της Σχολής Επιστημών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε αυτόνομο κτιριακό συγκρότημα”.
- 4.Την 27/06/2011 ακολουθεί παρόμοια Κοινοβουλευτική Ερώτηση με θέμα: “Άστεγο παραμένει το Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων”.
- 5.Tην ίδια ημερομηνία (27/06/2011) ακολουθεί Ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου με θέμα: “Δεν δικαιούνται εγγραφή στο Τ.Ε.Ε. οι πτυχιούχοι του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης και Υλικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων”.
- 6.Την 20/07/2011 ο κ. Ανατολάκης, από κοινού με τους Βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. κ.κ. Γεωργιάδη Σπυρίδωνα – Άδωνη (Β’ Αθηνών) και Πλεύρη Αθνάσιο (Α’ Αθηνών), προχωρεί σε Ερώτηση Κοινοβουλευτικού ελέγχου με θέμα: “Σε κίνδυνο βρίσκεται η ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ενόψει του προσεχούς ακαδημαϊκού έτους”.
- 7.Τέλος, την 29/08/2011, καταθέτει Αναφορά κοινοβουλευτικού ελέγχου με θέμα: “Ένταξη των πτυχιούχων του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών & Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε κλάδο της Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης”.
Επίσης ο Βουλευτής έχει προβεί στις ακόλουθες Ερωτήσεις Κοινοβουλευτικού Ελέγχου που αφορούν τις υγειονομικές Υπηρεσίες της Ηπείρου:
- 1.Την 19/07/2011, αφού πληροφορείται την πιθανολογούμενη κατάργηση της Μονάδος Τεχνητού Νεφρού Φιλιατών, ως προϊόν της μελλοντικής συγχώνευσης του Νοσοκομείου Φιλιατών Θεσπρωτίας με το Γενικό Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων, καταθέτει σχετική Ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου με την οποία ζητά συγκεκριμένες απαντήσεις και εγγυήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό αναφορικά με την τύχη τόσο της εν λόγω Μονάδος, όσο και των πολυάριθμων οικείων νεφροπαθών που περιθάλπτονται καθημερινά, στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού Φιλιατών.
- 2.Την 20/07/2011, αφού έρχονται στην επιφάνεια οι έκδηλες διαμαρτυρίες των κατοίκων των Δερβιζιάνων Ιωαννίνων, αναφορικά με την επικείμενη υποβάθμιση του οικείου Κέντρου Υγείας, καταθέτει Κοινοβουλευτική Ερώτηση ενώπιον του αρμοδίου Υπουργού αναφορικά με την μελλοντική κάλυψη των υπηρεσίων περίθαλψης των 2.000 κατοίκων τόσο των Δερβιζιάνων, όσο και της ευρύτερης περιοχής, που μέχρι σήμερα καλύπτονταν από το εν λόγω Κέντρο Υγείας.
3. Να σημειωθεί ότι την 11/04/2011, και μετά από καταγγελίες που είχαν φθάσει στο «Συνήγορο του Πολίτη» αναφορικά με το επίπεδο παροχής υπηρεσιών του Π.Γ.Ν.Ιωάννινων, που σχετίζεται με την έλλειψη αναλωσίμων, αλλά και τις περίεργες πρακτικές που ακολουθούνται από το οικείο Τ.Ε.Π., ως προς την αδικαιολόγητη παρακράτηση των βιβλιαρίων των ασθενών, κατατέθηκαν άμεσα δύο Ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου, με θέμα: «Απογοητευτική είναι η κατάσταση στο Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων» και «Περίεργη πρακτική του Π.Γ.Ν.Ιωαννίνων που παρακρατά βιβλιάρια Υγείας των ασθενών», στις οποίες ο Βουλευτής κ. Ανατολάκης ζήτησε συγκεκριμένες εξηγήσεις για τα ανωτέρω φαινόμενα από τον αρμόδιο Υπουργείο.
Ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Ανατολάκης προέβη στις 2/12/2010 και στην ακόλουθη Ερώτηση προς τους Υπουργούς Μπιρμπίλη Κωνσταντίνα (Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ) και Χρυσοχοϊδη Μιχαήλ (Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας): «Δίχως ηλεκτρικό ρεύμα βρίσκεται ο Φορέας Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας». Επίσης, ο ανωτέρω Βουλευτής κατέθεσε στις 19/5/2011 την ακόλουθη Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων: «Επιτακτική η διαπλάτυνση και ο εκσυγχρονισμός της Λεοφώρου Σταύρου Νιάρχου στα Ιωάννινα».
Τέλος, οι Βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. Αθανάσιος Πλεύρης και Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης απηύθυναν Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τα προβλήματα αξιοπιστίας και λειτουργικότητας των υπηρεσιακών οχημάτων στην αστυνομική διεύθυνση Ιωαννίνων. Όπως συμπεραίνεται, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός είναι δίπλα στα προβλήματα που ταλανίζουν το Νομό Ιωαννίνων και γενικότερα την Ήπειρο και προσπαθεί, με τις ανάλογες δυνάμεις του, να συμβάλλει στην επίλυση τους. »»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου