23 Φεβ 2011

Άκαρπη η συνάντηση Λοβέρδου –εργαζομένων στα νοσοκομεία της πόλης


Άκαρπη απέβη η συνάντηση «της τελευταίας στιγμής», των εκπροσώπων των Συλλόγων εργαζομένων στα νοσοκομεία της πόλης με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο.
Η συνάντηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν και απασχολούν τους εργαζόμενους αλλά και τους πολίτες, ενώ όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» Ανδρέας Λύτρας, προτάθηκαν στον υπουργό λύσεις, που κρίνονται απαραίτητες για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής.
Εκτός από τα εργασιακά ζητήματα, ο υπουργός ενημερώθηκε και για τις ελλείψεις που υπάρχουν σε 42 ειδικότητες, ενώ σύμφωνα με τον κ. Λύτρα αναγκαίο κρίνεται και το «ξεκαθάρισμα» σχετικά με το Πολυδύναμο Κέντρο που κατασκευάζεται στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα».
Η μόνη δέσμευση του υπουργού αφορά στην ένταξη του νοσηλευτικού προσωπικού στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα μέχρι τέλος Ιουνίου, όπως ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων, για τα υπόλοιπα «ουδέν νεώτερον».

Σύμφωνα με τον κ. Λύτρα, η κατάσταση που επικρατεί καθημερινά στα νοσοκομεία είναι ασφυκτική, καθώς λόγω και της οικονομικής κρίσης, όλο και περισσότεροι πολίτες σπεύδουν στα δημόσια νοσοκομεία για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν.
Στο μεταξύ, «στο παρά πέντε» ενημερώθηκε για τη συνάντηση με του υπουργό η ΕΙΝΗ, όπως ανέφερε ο πρόεδρος Παναγιώτης Νικολόπουλος.
Η εκτίμησή του μάλιστα είναι ότι ο κ. Λοβέρδος, για επικοινωνιακούς λόγους, ζήτησε να συναντηθεί με ιατρικούς φορεία, δεδομένης της άρνησης του κλάδου να προσέλθει σε διάλογο, μετά τις αποφάσεις της κυβέρνησης να εφαρμόσει μνημονιακή πολιτική και στο χώρο της υγείας.'
Ερωτηθείς για την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί στα 2 νοσοκομεία της πόλης με τους πολίτες να αναγκάζονται να περιμένουν ακόμη και 5 ώρες για να εξυπηρετηθούν, ο κ. Νικολόπουλος τόνισε πως το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί λόγω και της έξαρσης της εποχικής γρίπης.
Αναφορικά τέλος, με το αν προχώρησε η έρευνα για τους πανεπιστημιακούς που διατηρούν και εξωτερικά ιατρεία, ο πρόεδρος της ΕΙΝΗ, επανέλαβε τη θέση του κλάδου ότι οι πανεπιστημιακοί γιατροί πρέπει να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

http://www.ioannina24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου