5 Ιαν 2012

ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΓΙΑ ΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ & ΗΠΕΙΡΟ ΤΟ 2011 ΜΕΣΑ ΑΠΟ 28 ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ


                                                          
ΛΑΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ
Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων

Ιωάννινα,  2/1/2012

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ


«ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΓΙΑ ΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ & ΗΠΕΙΡΟ ΤΟ 2011 ΜΕΣΑ ΑΠΟ 28 ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ…»

Η Ν.Ε. ΛΑ.Ο΄.Σ. Ιωαννίνων σας καθιστά γνωστό ότι σήμερα, 2.1.12, προέβη σε απολογισμό της δράσης και του ενδιαφέροντος που επέδειξαν για τα της πόλης μας οι βουλεύτες του ΛΑ.Ο.Σ., καθ’ όλη τη διάρκεια του 2011 και που αποτυπώθηκαν μέσα από κοινοβουλευτικές ερωτήσεις καθώς και επισκέψεις βουλευτών στα Ιωάννινα.
Αναλυτικότερα, κατά το 2011 οι βουλευτές μας προέβησαν στις ακόλουθες κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, κατά χρονολογική σειρά:
1.Την 7.1.11 ο κος Ανατολάκης Γεώργιος (Β΄Πειραιώς) καταθέτει ερώτηση, ενώπιον του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με θέμα: «Κατάληψη του Δημαρχείου Ιωαννίνων από εργαζομένους».  
2.Tην 24.3.11 οι βουλευτές μας κ.κ. Γεωργιάδης Άδωνις-Σπυρίδων (Β΄Αθηνών) & Πλεύρης Αθανάσιος (Α΄Αθηνών) καταθέτουν ερώτηση, ενώπιον του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, με θέμα: «Προβλήματα αξιοπιστίας & λειτουργικότητας των υπηρεσιακών οχημάτων στην Αστυν. Δ-νση Ιωαννίνων».

3.Την 11.4.11 οι βουλευτές μας Ανατολάκης Γεώργιος (Β΄Πειραιώς) και Παπανδρέου-Παπαδάκη Ουρανία (Ευβοίας),
 αφού πληροφορούνται την έλλειψη αναλωσίμων στο Π.Γ.Ν.Ι., καταθέτουν ερώτηση, ενώπιον του Υπουργού Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με θέμα: «Απογοητευτική είναι η κατάσταση στο Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων».
4.Την ίδια ημερομηνία (11.4.11), μετά από σχετικές καταγγελίες που έχουν φθάσει στο «Συνήγορο του Πολίτη», ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κος   Ανατολάκης Γεώργιος καταθέτει ερώτηση, ενώπιον του Υπουργού Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με θέμα: «Περίεργη πρακτική του Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων που παρακρατά τα  Βιβλιάρια Υγείας των ασθενών».

5.Tην 12.4.11 ο κος Ανατολάκης καταθέτει ερώτηση, ενώπιον του Υπουργού Δικαιοσύνης Δ.&Α.Δ., με θέμα: «Συμφόρηση παρατηρείται στις φυλακές Σταυρακίου Ιωαννίνων».

6.Την 15.4.11 ο κος Ανατολάκης καταθέτει ερώτηση, ενώπιον των Υπουργών Πολιτισμού-Τουρισμού & Εσωτερικών-Αποκέντρωσης-Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με θέμα: «Κίνδυνεψαν παιδιά σε ώρα προπόνησης στο Κολυμβητήριο Ιωαννίνων».
7.Την 5.5.11 ο κος Ανατολάκης καταθέτει ερώτηση, ενώπιον της Υπουργού Παιδείας Δ.Μ.&Θ., με θέμα: «Στις καλένδες η ίδρυση Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με αυτόνομο κτιριακό συγκρότημα».
8.Επίσης, την 5.5.11  ο κος Ανατολάκης καταθέτει ερώτηση, ενώπιον των Υπουργού Παιδείας Δ.Μ.&Θ. & Υποδομών-Μεταφορών-Δικτύων, με θέμα: «Εκτός λειτουργίας το υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. εντός της    Πανεπιστημιούπολης Ιωαννίνων».
9.Την 19.5.11 ο κος Ανατολάκης καταθέτει ερώτηση, ενώπιον του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, με θέμα: «Επιτακτική η διαπλάτυνση και ο εκσυγχρονισμός της Λεωφόρου  Σταύρου Νιάρχου στα Ιωάννινα».
10.Την 8.6.11 ο κος Ανατολάκης καταθέτει ερώτηση, ενώπιον της Υπουργού Παιδείας Δ.Β.Μ.&Θ. με θέμα: «Στις καλένδες η μεταστέγαση των τμημάτων της Σχολής Επιστημών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε αυτόνομο κτιριακό συγκρότημα».
11.Την 27.6.11 ο κος Ανατολάκης καταθέτει ερώτηση, ενώπιον της Υπουργού Παιδείας Δ.Β.Μ.&Θ. με θέμα: «Δεν δικαιούνται εγγραφή στο Τ.Ε.Ε. οι πτυχιούχοι του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης των Υλικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων».
12.Επίσης, την 27.6.11 ο κος Ανατολάκης καταθέτει ερώτηση, ενώπιον της Υπουργού Παιδείας Δ.Β.Μ.&Θ., με θέμα: «Άστεγο επί μια 10ετία το Τμήμα Πλαστικών Τεχνών & Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου».
13.Την 18.7.11 ο κος Ανατολάκης καταθέτει ερώτηση, ενώπιον του Υπουργού Υγεία & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με θέμα: «Συγχωνεύεται το Νοσοκομείο Φιλιατών με το Νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων».
14.Την 19.7.11 οι κ.κ.κ. Ανατολάκης Γεώργιος, Γεωργιάδης Άδωνις-Σπ. & Πλεύρης Θάνος καταθέτουν ερώτηση,  ενώπιον της Υπουργού Παιδείας Δ.Β.Μ.&Θ., με θέμα: «Σε κίνδυνο βρίσκεται η ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ενόψει του προσεχούς ακαδημαϊκού έτους».
15.Επίσης, την 19.7.11 ο κος Ανατολάκης καταθέτει ερώτηση, ενώπιον του Υπουργού Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με θέμα: «Υποβαθμίζεται το Κέντρο Υγείας Δερβιζιάνων Ιωαννίνων».   
16.Την 29.8.11 ο κος Ανατολάκης καταθέτει αναφορά, ενώπιον της Υπουργού Παιδείας Δ.Β.Μ.&Θ., με θέμα: «’Ενταξη Πτυχιούχων του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε κλάδο της Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης».
17.Την 6.9.11 ο κος Ανατολάκης καταθέτει ερώτηση, ενώπιον του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, με θέμα: «Με εξαιρετικά μειωμένο προσωπικό λειτουργεί η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων λόγω των συνεχών αποσπάσεων αστυνομικών».
18.Την 20.9.11 ο κος Ανατολάκης καταθέτει ερώτηση, ενώπιον των Υπουργών Εσωτερικών & Υποδομών-Μεταφορών-Δικτύων με θέμα: «Προβλήματα οδικής ασφάλειας στην οδό Κενάν Μεσαρέ στα Ιωάννινα».
19.Την 26.9.11 ο κος Ανατολάκης επανέρχεται στα της Λ. Σταύρου Νιάρχου ζητώντας, δια ερωτήσεως, συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τον εκσυγχρονισμό της εν λόγω οδού. Αναλυτικότερα, η ερώτησή του, προς τους Υπουργούς Εσωτερικών & Υποδομών-Μεταφορών-Δικτύων είχε τίτλο: «Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για τον εκσυγχρονισμόρου της Λεωφόρου  Σταύρου Νιάρχου στα Ιωάννινα;»
20.Την 10.10.11 ο κος Ανατολάκης καταθέτει ερώτηση, ενώπιον των Υπουργών Παιδείας Δ.Β.Μ.&Θ., Προστασίας του Πολίτου & Υγείας-Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με θέμα: «Σε κωματώδη κατάσταση μεταφέρθηκαν 4 μαθητές από την χρήση ναρκωτικών στο 4ο Λύκειο Ιωαννίνων».
21.Την 31.10.11 ο κος Ανατολάκης καταθέτει ερώτηση, ενώπιον της Υπουργού Παιδείας Δ.Β.Μ.&Θ., με θέμα: «Στον αέρα βρίσκονται τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων του πρώην Π.Σ.Ε. “Εφαρμοσμένης Αγροοικολογίας” του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων».
Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί ότι, εντός του Οκτωβρίου, το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, δια της υπ’ αριθμ. 1204/6.10.11 αποφάσεώς του, εκφράζει ευχαριστίες στον κο Ανατολάκη, για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει για τα θέματα του εν λόγω εκπαιδευτικού ιδρύματος, με τις συχνές σχετικές ερωτήσεις του στη Βουλή.
22.Την 8.11.11 ο κος Ανατολάκης καταθέτει ερώτηση, ενώπιον των Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Περιβάλλοντος-Ενέργειας-Κλιματικής Αλλαγής & Υποδομών-Μεταφορών-Δικτύων, με θέμα: «Διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου εντός των ορίων του Νομού Ιωαννίνων».
23.Την 1.12.11 ο κος Ανατολάκης καταθέτει ερώτηση, ενώπιον των Υπουργών Παιδείας Δ.Β.Μ.&Θ., Οικονομικών & Εσωτερικών, με θέμα: «Ανεκμετάλλευτο παραμένει το τέως κτιριακό συγκρότημα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην οδό Δόμπολη». 

24.Την 8.12.11 ο κος Ανατολάκης καταθέτει ερώτηση, ενώπιον της Υπουργού Παιδείας Δ.Β.Μ.&Θ., με θέμα: «Στις καλένδες η λειτουργία του Τμήματος Αρχιτεκτόνων  Μηχανικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων».

Πέραν των ως άνω ερωτήσεων για τα Ιωάννινα, έμπρακτο ενδιαφέρον επέδειξαν οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. και, εν γένει, για την Ηπείρο, δια των ακόλουθων ερωτήσεών τους στη Βουλή:
1.Την 18.4.11 ο κος Ανατολάκης καταθέτει ερώτηση, ενώπιον των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη & Εσωτερικών-Αποκέντρωσης-Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με θέμα: «Ανεξέλεγκτη η παρουσία λαθρομεταναστών στην Ηγουμενίτσα.

2.Την 24.5.11 ο κος Ανατολάκης καταθέτει ερώτηση, ενώπιον των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη & Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, με θέμα: «Ανοχύρωτα παραμένουν τα θαλάσσια σύνορα της Βορειοδυτικής Ελλάδας, λόγω έλλειψης πλωτών μέσων του  Λιμενικού Σώματος».

3. Την 4.8.11 ο κος Βαΐτσης Αποστολάτος (Α΄Πειραιώς & Νήσων) καταθέτει ερώτηση, ενώπιον του Υπουργού Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με θέμα: «Χωρίς υγειονομική θωράκιση η Ήπειρος στα σημεία εισόδου».
4.Την 29.11.11 ο κος Ανατολάκης καταθέτει ερώτηση, ενώπιον των Υπουργών Εσωτερικών & Πολιτισμού-Τουρισμού, με θέμα: «Περί αξιοποίησης των 2 Κάστρων Πρεβέζης».
Τέλος, στα αξιοσημείωτα είναι και οι επισκέψεις που πραγματοποίησαν, πάντα εντός του 2011, βουλευτές του κόμματός μας στα Ιωάννινα.
Ειδικότερα, την 29.10.11, πραγματοποιείται εκδήλωση της Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ. Ιωαννίνων σε αίθουσα της Ε.Η.Μ., με ομιλητή τον βουλευτή Β΄Θεσ-νίκης, κο Κυριάκο Βελόπουλο, και  θέμα με θέμα, τον ορυκτό πλούτο της χώρας μας.
Την 7.12.11 ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης-Τροφίμων & βουλευτής Λαρίσης του ΛΑ.Ο.Σ., κο Αστέριος Ροντούλης, ανταποκρινόμενος σε επιστολή μας, επισκέπτεται τα Ιωάννινα, προκειμένου να συζητήσει και να επιδιώξει λύση με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, των παραγωγών και των εργαζομένων για τα της επικείμενης πώλησης των μετοχών της «Α.Β.Γ.Η. ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.», που κατέχει η Α.Τ.Ε., καθώς και για τη διασφάλιση του κοινωνικού της χαρακτήρα. Προς τούτο, ακολουθεί η από 14.12.11 επιστολή του κου Αστέριου Ροντούλη ενώπιον του Υπουργού Οικονομικών και του Διοικητή της Α.Τ.Ε. και, εν συνεχεία, η από 22.12.11 ομοιά του, εκ νέου ενώπιον του Διοικητού της Α.Τ.Ε..
Συνολικά, το 2011 είχαμε 28 κοινοβουλευτικές ερωτήσεις του ΛΑ.Ο.Σ. για την Ήπειρο, που στη συντριπτική του πλειοψηφία ήτο προϊόν εισηγήσεων της Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ. Ιωαννίνων, καθώς και 2 επισκέψεις βουλευτών μας.
Δια της παρούσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την τοπική κοινωνία που μας εμπιστεύτηκε,μέσω επιστολών, για την ανάδειξη των προβλημάτων της, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, και υποσχόμαστε ότι και το 2012 τόσο η Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ. Ιωαννίνων, όσο και οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. θα καταβάλλουν προσπάθειες μέσα από τις όποιες θεσμικές τους θέσεις, για την ανάδειξη και την επίλυση των τοπικών προβλημάτων.
                                            
                                                            
                          
                                                Για τη Ν.Ε. ΛΑ.Ο΄.Σ. Ιωαννίνων                                                                                               
                                                                                    -Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ-
                                                                                                          
                                                                             Παπαγιάννης Ιωάννης    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου