2 Μαρ 2011

Μήνυμα Προέδρου

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Το τελευταίο καιρό γίνεται ολοένα και πιο αντιληπτό σε όλους μας, ότι το μνημόνιο αποτέλεσε μία "διέξοδο" η οποία δεν θα μπορούσε να είναι προϊόν ετοιμασίας και εργασίας μίας εβδομάδος. Το μνημόνιο ήταν προϊόν προεργασίας μηνών. Σας θυμίζω άλλωστε ότι είχα φέρει υπουργό ξένης χώρας για να μας χρηματοδοτήσει με ευνοϊκότατους όρους, αλλά για άγνωστους σε μένα λόγους, δεν θέλησε η κυβέρνηση να προχωρήσει σε συνεργασία.
Όμως μέσα από την οικονομική "δίνη" που επιδείνωσε την υπάρχουσα κατάσταση, νιώθω δικαιωμένος που έδωσα την ευκαιρία στην Ελλάδα μας, δια του κ. Παπανδρέου, για να ανακάμψει και να μπει σε ένα σωστό και θετικό δρόμο. Δυστυχώς, δεν έκανε τις σωστές επιλογές. Δεν μπορώ να τον δικαιολογήσω.
Γιατί μπορεί ο ελληνικός λαός να έχει δείξει ιδιαίτερη ανοχή και καρτερικότητα στα όσα έχει υποστεί μέχρι τώρα αλλά αυτό οφείλει να έχει "ημερομηνία λήξης". Πρέπει να παρουσιαστεί επιτέλους, ένα αξιόπιστο σε βάθος χρόνου αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα αποτελέσει ανάχωμα στην κατηφόρα, θα ανακουφίσει τον χαμηλόμισθο, τον χαμηλοσυνταξιούχο καθώς και την νεολαία, που αυτή την περίοδο ζει κάτω από το φάσμα της ανεργίας και της ανέχειας και την οδηγεί σε εκτός συνόρων επιλογές. Να σταματήσει αυτή η πληγή της φυγής προς στο εξωτερικό. Η νέοι μας πάντα ήταν και θα είναι ο βασικός πυλώνας της συνέχειας του έθνους μας.
Η φημολογία των πρόωρων εκλογών - σε συνδυασμό με το ότι ακούγεται συχνά το όνομα του κ. Παπανδρέου στην Ευρώπη για την υποψηφιότητα του Γ.Γ του ΟΗΕ - είτε έρθουν είτε όχι, αυτό που επισημαίνω μήνες τώρα, είναι ότι οι πολίτες θέλουν σιγουριά, σοβαρότητα, υπευθυνότητα. Απαιτούν λιγότερη πόλωση, λαϊκισμό και αγκυλώσεις. Όποιος προσφέρει όλα αυτά, αυτός κερδίζει.
Το μήνυμα αυτό έχει γίνει κατανοητό σε όλους τους χώρους, και της κεντροδεξιάς παράταξης.
Χαίρομαι πραγματικά που η πολιτική ατζέντα του ΛΑ.Ο.Σ, στα εθνικά θέματα που είχαμε αναδείξει και προβάλλει επί μία δεκαετία, όπως το άσυλο, η λαθρομετανάστευση, η ΑΟΖ, κ.λπ. έχουν υιοθετηθεί, και είναι στη πρώτη γραμμή της ατζέντας και των δύο άλλων κομμάτων.
Τέλος επιθυμώ να ευχαριστήσω όλους όσους βρίσκονται στο πλευρό μας και μας στηρίζουν, δίνοντάς μας την απαραίτητη δυναμική ανόδου, ώστε να συνεχίζουμε να διεκδικούμε, να παρεμβαίνουμε και να αποτελούμε την πιο αξιόπιστη αντιπολίτευση -όπως αυτή έχει καταγραφεί στην συνείδηση του εκλογικού σώματος- πάντα με προτάσεις για το καλό του τόπου!

Με εκτίμηση,
Γιώργος Καρατζαφέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου