1 Μαρ 2011

Ακινητοποιημένα τα Αστυνομικά Οχήματα



Μόνο τραγική μπορεί να χαρακτηριστεί η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο στόλος των αστυνομικών οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ., καθώς πολλά από αυτά ακινητοποιούνται λόγω επανειλημμένων βλαβών και παλαιότητας, ενώ τα υπόλοιπα, λόγω έλλειψης χρημάτων, κυκλοφορούν χωρίς την απαραίτητη συντήρηση.
Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται από τις συνεχόμενες έγγραφες οχλήσεις των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για το πρόβλημα του κακοσυντηρημένου και παλαιού στόλου της ΕΛ.ΑΣ. Υπάρχουν αυτοκίνητα με πολλά χιλιόμετρα, στα οποία δαπανάται ετησίως αναντίστοιχο ως προς την αξία τους ποσό για συντήρηση, επιβαρύνοντας τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά ταυτόχρονα καθίστανται ,λόγω παλαιότητας, αναξιόπιστα και επικίνδυνα ως προς την συμπεριφορά τους στον δρόμο. Έτσι δημιουργείται έντονη ανασφάλεια στους αστυνομικούς που επιβαίνουν σε αυτά, εμποδίζοντας τους να επιτελέσουν το δύσκολο έργο τους. Είναι προφανές, ότι για να επιτελέσουν επάξια οι Αστυνομικοί το καθήκον τους, δεν αρκεί η καλή θέληση και η αυταπάρνηση που επιδεικνύουν καθημερινά, αλλά θα πρέπει να έχουν και τα κατάλληλα μέσα. Πολλές φορές παρατηρείται, επειδή δεν τους παρέχονται τα ανάλογα, να συνδράμουν οικονομικά και οι ίδιοι για τον εξοπλισμό, που θα έπρεπε να τους παρείχε το Κράτος δωρεάν.
Δεδομένων των παραπάνω, πρέπει τάχιστα να καθοριστούν από την μεριά του Υπουργείου, αυστηρά κριτήρια απόσυρσης των Αστυνομικών οχημάτων, ιδιαίτερα αυτών που έχουν ξεπεράσει την πενταετή χρήση ή έχουν επανειλημμένες βλάβες, που είναι ασύμφορες για αποκατάσταση.
Συνεπώς, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1.        Προτίθεται το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, να προχωρήσει σε καθορισμό αυστηρών και απαρέγκλιτων κριτηρίων απόσυρσης  για τα Αστυνομικά οχήματα;
2.        Θα δοθούν τα απαραίτητα χρήματα για την συντήρηση των παλιών οχημάτων, έως ότου αντικατασταθούν με νέα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου