5 Μαρ 2011

Εμπρακτη συμπαράσταση – Όχι απλώς θλίψη. .


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΘΕΜΑ: «Εμπρακτη συμπαράσταση – Όχι απλώς θλίψη. .»

O Βουλευτής Β΄ Πειραιώς του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Ανατολάκης, ΔΕΝ εκφράζει απλώς και μόνο την θλίψη του για τον χαμό των δύο νέων παιδιών της ΕΛ.ΑΣ.! Παραθέτει τις Ερωτήσεις που κατέθεσε στην Βουλή μόνο τον τελευταίο μήνα για τα προβλήματα των ανδρών και γυναικών της Ελληνικής Αστυνομίας που υπερασπίζονται με την ίδια τους τη ζωή, την ασφάλεια του Ελληνικού Λαού:

-16 Φεβρουαρίου: Ερώτηση για τις μηχανές τις Ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίες χρήζουν άμεσης συντήρησης. Οι μηχανές κυκλοφορούν κατόπιν πρόχειρης επισκευής από τους ίδιους τους αστυνομικούς δίχως ανταλλακτικά και με φθαρμένα ελαστικά, ενώ οι πτώσεις των οδηγών παίρνουν διαστάσεις αριθμητικής προόδου. Ο Βουλευτής τόνιζε τον κίνδυνο να υπάρξουν θύματα και ζητούσε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να βρεθούν κονδύλια ώστε να συντηρηθούν άμεσα οι μοτοσυκλέτες της Ομάδας ΔΙΑΣ.


-21 Φεβρουαρίου: Ερώτηση για τις ελλείψεις στα αλεξίσφαιρα γιλέκα των αστυνομικών. Πολλοί αστυνομικοί αναγκάζονται να αγοράσουν με προσωπικά τους έξοδα τα αλεξίσφαιρα ή να τα μοιράζονται μεταξύ τους. Επίσης η ημερομηνία λήξης τους έχει παρέλθει, ενώ στην αγορά κυκλοφορούν πλέον νέα και ελαφρά αλεξίσφαιρα, σε αντίθεση με αυτά των αστυνομικών που είναι βαριά. Ο Γιώργος Ανατολάκης προσκαλούσε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την αντικατάσταση όλων των αλεξίσφαιρων γιλέκων με νέα, προκειμένου να μην κινδυνεύει η ζωή των αστυνομικών.

-25 Φεβρουαρίου: Ερώτηση για την έλλειψη πυροσβεστήρων με αφορμή των πυρπολισμό του αστυνομικού από μολότωφ στην γενική απεργία της 23ης Φεβρουαρίου. Είναι συγκλονιστικές οι εικόνες από τη ρίψη μολότοφ όπου οι συνάδελφοι του δεν μπορούσαν να τον βοηθήσουν λόγω έλλειψης κατάλληλων υλικών. Από τη στιγμή που όλες σχεδόν οι ομάδες της Αστυνομίας μετέχουν σε παρόμοιες συγκεντρώσεις ή σε αθλητικές εκδηλώσεις, ο Βουλευτής ζητούσε την ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ. με επαρκή αριθμό πυροσβεστήρων, έτσι ώστε να μπορούν να προστατευτούν.-       1 Μαρτίου: Ερώτηση για θέσπιση οικονομικής αποζημίωσης των αστυνομικών που τραυματίζονται εν ώρα καθήκοντος. Οι τραυματισμένοι αστυνομικοί απουσιάζουν από την υπηρεσία τους για μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου να αποκατασταθεί η υγεία τους. Αυτό, όμως συνεπάγεται μείωση των εισοδημάτων τους, διότι χάνουν τις αποζημιώσεις νυχτερινής απασχόλησης και της πέραν του πενθημέρου εργασίας. Ο Γιώργος Ανατολάκης υπογράμμιζε το άδικο αυτό γεγονός σε σχέση με την μεγάλη τους προσφορά και ζητούσε από τον Υπουργό τη θέσπιση οικονομικής αποζημίωσης ως αντιστάθμισμα, για περιστατικά τραυματισμού.

-1 Μαρτίου: Ερώτηση για την επέκταση του επιδόματος ΜΑΤ και στις λοιπές “μάχιμες” υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., όπως στην Άμεση Δράση, στην Ο.Π.Κ.Ε. στις Ομάδες “ΔΙ.ΑΣ.” “ΔΕΛΤΑ” και άλλες. Δεν χρειάζεται να συμβούν και άλλα τραγικά περιστατικά, για να αποδειχθεί ότι απαιτούνται κίνητρα για να παρέχουν πάντα οι  αστυνομικοί υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Απεναντίας, τυχόν μείωση του εισοδήματος των αστυνομικών θα αποτελέσει το λιγότερο προσβολή για το έργο που επιτελούν.
Το τελευταίο περιστατικό με τους 2 πεσόντες αστυνομικούς έρχεται δυστυχώς να επιβεβαιώσει με τον πλέον τραγικό τρόπο τις ελλείψεις και προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί μας, οι οποίοι  παρόλα αυτά προσφέρουν υψηλές υπηρεσίες στους Έλληνες με τίμημα τη ζωή τους. Ο Γιώργος Ανατολάκης εκφράζει τα συλλυπητήρια του και υπόσχεται να συνεχίσει την δική του δράση.


Ανατολάκης Γεώργιος
Βουλευτής Β΄ Πειραιώς – ΛΑ.Ο.Σ.
Πολιτικό Γραφείο: Πλ. Ελευθερίας 12, 181 20 Κορυδαλλός.
Τηλ. 210-4945982, 210-4945986 Fax: 210-4945987
Email: g.anatolakis@parliament.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου