15 Μαρ 2011

Ο Απόστολος Οικονόμου Συμπαραστάτης του Πολίτη

Ο δικηγόρος Απόστολος Οικονόμου είναι ο Συμπαραστάτης του Πολίτη στην Περιφέρεια Ηπείρου. Η απόφαση ελήφθη στο Περιφερειακό Συμβούλιο, μετά την συναίνεση και την συμφωνία που υπήρξε μεταξύ των παρατάξεων του Αλέκου Καχριμάνη, του Βαγγέλη Αργύρη και του Γιάννη Παπαδημητρίου.
Με την κατάθεση της πρότασης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, υπήρξε έκρηξη από τον πρώην Δήμαρχο Ανατολής Γιάννη Εμμανουηλίδη, ο οποίος στράφηκε κατά του συνόλου του σώματος.

Η εκλογή του Συμπαραστάτη του Πολίτη, δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Το Περιφερειακό Συμβούλιο χρειάστηκε να διακόψει την συνεδρίασή του. Οι επικεφαλής των τριών παρατάξεων –η Λαϊκή Συσπείρωση και η Αριστερή Παρέμβαση είχαν κάνει γνωστό δεν μετέχουν στην διαδικασία- αποχώρησαν και κατά την σύσκεψη που είχαν, συμφώνησαν στην πρόταση για τον Απόστολο Οικονόμου.
Επιστρέφοντας στην συνεδρίαση ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης απευθύνθηκε στο σώμα και κυρίως στους συμβούλους της παράταξής του κάνοντας έκκληση να στηριχθεί η πρόταση.
Ο κ. Αργύρης σημείωσε πως η παράταξή του στηρίζει τον θεσμό και εξ αρχής πρότεινε ότι για την επιλογή του πρέπει να υπάρξει διαπαραταξιακή συναίνεση.
Μετά τις τοποθετήσεις αυτές ακολούθησε η...έκρηξη του πρώην δημάρχου Ανατολής Γιάννη Εμμανουηλίδη. «Αποφασίζεται πραξικοπηματικά» είπε απευθυνόμενος στο σώμα και συμπλήρωσε πως η αναφορά στην τιμιότητα του κ. Οικονόμου είναι προσβλητική για τους υπόλοιπους υποψηφίους. Ο ίδιος απέσυρε την υποψηφιότητα του φανερά εκνευρισμένος και οργισμένος.
Ο κ. Απόστολος Οικονόμου συγκέντρωσε 38 ψήφους, η κ. Μαρία Νάκα δύο και η κ. Πόπη Νταφοπούλου μία.
Οι αρμοδιότητες του Συμπαραστάτη του Πολίτη δεν έχουν καμία σχέση με τις αρμοδιότητες του Συνηγόρου του Πολίτη και εκτείνονται σε όλη την περιφέρεια Ιωαννίνων. Οκ. Απόστολος Οικονόμου, δικηγόρος το επάγγελμα, θα πρέπει να απαντά εγγράφως σε όλες τις καταγγελίες των πολιτών μέσα σε 30 ημέρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου