15 Μαρ 2011

ΝΕΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΛΙΑ ΠΟΛΑΤΙΔΗ Απαξιώνουν να παρουσιάσουν οικονομικά στοιχεία του προγράμματος εκπαίδευσης μουσουλμανοπαίδων


Σχετική ερώτηση υποβλήθηκε δύο φορές προς το υπουργείο Παιδείας, αλλά αυτό παρέπεμψε τον βουλευτή σε μία ιστοσελίδα όπου υποτίθεται ότι υπήρχε αναλυτική περιγραφή των οικονομικών στοιχείων του προγράμματος
Κατηγορεί την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι αρνείται να υποστεί οποιονδήποτε έλεγχο από τους αντιπροσώπους του ελληνικού λαού στο Κοινοβούλιο, να απαντήσει έστω στοιχειωδώς στις ερωτήσεις και στα αιτήματά τους και να λογοδοτήσει για τις πράξεις της, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Σερρών Ηλίας Πολατίδης.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε: «η κυβέρνηση αυθαίρετα νομοθετεί και αυθαίρετα κυβερνά με τον αέρα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που έχει πάρει με ψεύτικες υποσχέσεις από τον ελληνικό λαό («λεφτά υπάρχουν» κ.λπ.) και το χειρότερο είναι ότι πλέον δεν ενδιαφέρεται ούτε καν να λογοδοτήσει στο ελάχιστο για τις πράξεις της και όταν το κάνει, ψεύδεται ασύστολα!


Αυτό επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά από πρόσφατη συζήτηση που διεξήχθη στην Βουλή με αφορμή ερώτηση που υπέβαλε προς το υπουργείο Παιδείας ο βουλευτής Σερρών του ΛΑ.ΟΣ., Ηλίας Πολατίδης και είχε ως θέμα το περίφημο πρόγραμμα του υπουργείου για την εκπαίδευση των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.

Ο κ. Πολατίδης σημείωνε στην ερώτησή του ότι το δωδεκαετές αυτό πρόγραμμα απέτυχε παταγωδώς, αφού ικανοποιούσε πάγιες απαιτήσεις της Τουρκίας και της επεκτατικής της πολιτικής για εκτουρκισμό των Ελλήνων μουσουλμάνων στην Θράκη (η γλώσσα στήριξης του προγράμματος ήταν μόνον τα τουρκικά, ενώ αποκλείσθηκαν αυθαίρετα τα πομακικά), ο χαρακτήρας του προγράμματος ήταν σαφέστατα ανθελληνικός («επιστημονικές» οδηγήτριες ήταν οι γνωστές τουρκολάγνες κυρίες Φραγκουδάκη και Δραγώνα), τα μουσουλμανόπαιδα δεν έμαθαν τελικά ελληνικά και επιπροσθέτως το όλο σχέδιο στοίχισε στον ελληνικό λαό περί τα 7,5 εκ. ευρώ με σοβαρότατες μάλιστα καταγγελίες για προκλητικά έξοδα και σπατάλες (άσκοπα ταξίδια, πολυτελείς συνεστιάσεις κ.λπ.).

Ο Σερραίος βουλευτής μεταξύ άλλων ερωτούσε το υπουργείο για το αναλυτικό κόστος του αποτυχημένου προγράμματος και ζητούσε διευκρινίσεις για τις σπατάλες που προκαλούν έντονα τον Έλληνα πολίτη ο οποίος και καλείται να πληρώσει τα σπασμένα της σημερινής οικονομικής κρίσης και της ανικανότητος για οικονομική διαχείριση όλων των τελευταίων κυβερνήσεων. Να σημειωθεί ότι η ερώτηση υποβλήθηκε 2 φορές προς το υπουργείο χωρίς αυτό να απαντήσει. Το αποκορύφωμα δε της προκλητικής και προσβλητικής του στάσης απέναντι σε έναν βουλευτή ήταν το ότι την δεύτερη φορά στην μη απάντησή του τον παρέπεμψε σε μία ιστοσελίδα όπου υποτίθεται ότι υπήρχε αναλυτική περιγραφή των οικονομικών στοιχείων του προγράμματος!

Η απαξιωτική και ανεύθυνη αυτή στάση του υπουργείου ανάγκασε τον κ. Πολατίδη να φέρει το θέμα προς συζήτηση στην Βουλή όπου και επεσήμανε στην αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας, Φ. Γεννηματά ότι δεν είναι δυνατόν το υπουργείο να απαντά για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα με αυτήν την προχειρότητα και να αρνείται να δώσει οικονομικά στοιχεία που αφορούν κυβερνητικές σπατάλες για τις οποίες μάλιστα υπάρχουν πολλές και σοβαρές καταγγελίες και οι οποίες είδαν και το φως της δημοσιότητας (εφ. «Το Παρόν», 12/9/2010). Η κ. Γεννηματά δυστυχώς όμως επαλήθευσε στην ομιλία της την παροιμία που λέει ότι «στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα». Ή καλύτερα σε αυτόν που θέλει να παρουσιάζεται κουφός, γιατί δεν γίνεται πιστευτό ότι εκεί στο υπουργείο Παιδείας μετά από τόσες ερωτήσεις δεν έχουν αυτιά. Μάλλον ακολουθούν μία πολιτική στην εκπαίδευση για τα μουσουλμανόπαιδα στην Θράκη, πολιτική που ακολούθησε και η Ν.Δ., που θέλει να ικανοποιήσει τις επεκτατικές βλέψεις της Άγκυρας για εκτουρκισμό της περιοχής. Ανέφερε, λοιπόν, η κ. Γεννηματά ότι οι ανησυχίες του κ. Πολατίδη «δεν έχουν απολύτως καμία βάση», εκθείασε το αποτυχημένο πρόγραμμα και είπε ότι στην δευτερολογία της θα δώσει τα ζητούμενα οικονομικά στοιχεία.

Ο κ. Πολατίδης στην ομιλία του ξανατόνισε και πάλι ότι το υπουργείο εξακολουθεί να μη δίνει εξηγήσεις για τον προσβλητικό για τα κοινοβουλευτικά ήθη τρόπο με τον οποίο απαντά σε ερωτήσεις βουλευτών και όσον αφορά για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανέφερε ότι η ίδια η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου σε επίσκεψή της σε μειονοτικά σχολεία στην Θράκη διαπίστωσε ότι τα μουσουλμανόπαιδα δεν ξέρουν ελληνικά! Τέλος, κάλεσε την κ. Γεννηματά να απαντήσει επί της ουσίας για τις καταγγελίες και τα δημοσιεύματα περί των προκλητικών εξόδων.

Η κ. Γεννηματά και στη δευτερολογία της επιβεβαίωσε τις πραγματικές προθέσεις του υπουργείου. Φυσικά, δε σχολίασε τα περί διασπάθισης του δημοσίου χρήματος (ανέφερε με αφέλεια, λες και κανένας διαφωνεί περί τούτου, ότι δεν πρέπει να γίνονται σπατάλες!) και θεώρησε τα περί τουρκικών προκλήσεων στη Θράκη «στείρες ιδεολογικές αντιπαραθέσεις»! Δυστυχώς, η εμμονή στα δόγματα της παγκοσμιοποίησης και του πολυπολιτισμού της κυβέρνησης φαίνεται ότι βρίσκουν με τον καλύτερο τρόπο έδαφος στην υποχωρητική και ενδοτική πολιτική μας απέναντι στις απαιτήσεις της Τουρκίας στην Θράκη! Όσον αφορά για το αναλυτικό κόστος του προγράμματος, η αναπληρώτρια υπουργός δεν το έδωσε στη δευτερολογία της όπως είχε υποσχεθεί και δήλωσε ότι θα το καταθέσει στα πρακτικά της Βουλής, πράγμα το οποίο φυσικά δεν έκανε ποτέ! Είπε, δηλαδή, χωρίς ντροπή και χωρίς κανέναν σεβασμό προς το ελληνικό κοινοβούλιο, ψέματα».

Ο Σερραίος βουλευτής είναι αποφασισμένος να επανέλθει και να αναγκάσει το υπουργείο να δώσει πλήρη στοιχεία για το πού και πώς ξοδεύτηκαν τα χρήματα. http://www.xronos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου